Τζορτζ Κοτσιόπουλος: Ο Ελληνας παρουσιαστής των Βραβείων Emmy

Τζορτζ Κοτσιόπουλος: Ο Ελληνας παρουσιαστής των Βραβείων Emmy

Κάποιοι δυσκολεύονται να προφέρουν το όνομά του στην Αμερική, αλλά λίγο ως πολύ όσοι ανοίγουν τηλεόραση τον ξέρουν. Κάποιοι άλλοι τον αποκαλούν με το όνομα που έχει στο Twitter, Τζορτζ Κότσι... Οπως και να ’χει, ο παρουσιαστής του «Fashion Police», έχοντας κάνει σπουδαία πορεία στους περισσότερους τομείς της μόδας, επιστρέφει ως ο κεντρικός παρουσιαστής του κόκκινου χαλιού στα Emmy και κλέβει την παράσταση

Τζορτζ Κοτσιόπουλος: Ο Ελληνας παρουσιαστής των  Βραβείων Emmy
Εχει ντύσει τις μεγαλύτερες σταρ του πλανήτη ενώ ως παρουσιαστής της εκπομπής «Fashion Police» του E! Entertainment έχει γίνει και ο ίδιος διάσημος σχολιάζοντας ενίοτε επικριτικά τους διάσημους φίλους του. Ο στυλίστας που παραλίγο να γίνει λογιστής, γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 1968 στο Σικάγο από Ελληνες γονείς, (η οικογένειά του κατάγεται από τον Αετό Μεσσηνίας, κοντά στην Καλαμάτα). Εκείνος είναι δεύτερης γενιάς μετανάστης. Μεγαλωμένος στο Σικάγο του Ιλινόις και περήφανος για τις ελληνικές του ρίζες, η επαφή του με την Ελλάδα περιορίζεται στις λίγες λέξεις που γνωρίζει από τους γονείς του.

Γνωστός κυρίως από τον κόσμο της μόδας, δεν είχε απώτερο σκοπό να γίνει τηλεοπτικός αστέρας. Στα 21 του φτάνει στο Λος Αντζελες και σπουδάζει ένα εντελώς διαφορετικό με τις προσωπικές του αναζητήσεις αντικείμενο. Κατανοώντας ότι θα βαριόταν θανάσιμα ως λογιστής, αλλάζει γρήγορα ρότα στη ζωή του. Αρχικά εργάζεται σε εκδόσεις περιοδικών και συνεργάζεται πίσω από τον φωτογραφικό φακό (όχι με την ιδιότητα του φωτογράφου, αλλά ως «συνεργάτης των σταρ»), αυτό όμως και πάλι δεν ήταν αρκετό για να αναπτύξει τα ταλέντα του. Οι γνωριμίες με σημαίνοντα πρόσωπα της έβδομης τέχνης που αναγνωρίζουν το ταλέντο του θα του ανοίξουν τον δρόμο της επιτυχίας.



Κλείσιμο
Δίπλα στη θρυλική Τζόαν Ρίβερς, βασική παρουσιάστρια της εκπομπής «Fashion Police»

Λίγο αργότερα συνεργάζεται ως fashion editor σε περιοδικά μόδας, ως style editor στο «C» και ως fashion associate στο «New York Times Magazine». Λάτρης των ταξιδιών, με την ιδιότητα του στυλίστα ταξιδεύει σ’ όλο τον κόσμο και συναναστρέφεται με τα σημαντικότερα πρόσωπα στον χώρο του θεάματος. Η καριέρα του εξελίσσεται καθώς αναλαμβάνει τις ενδυματολογικές επιλογές διασήμων στα κόκκινα χαλιά, ενώ κάνει και μια τηλεοπτική στάση ως σχολιαστής στα «Today Show», «Access Hollywood» και «Good Morning America», τρία από τα πιο δημοφιλή σόου της αμερικανικής τηλεόρασης. Είναι πια για εκείνον η εποχή που καθιερώνεται ως ο άνθρωπος που κρίνει με ιδιαίτερα καυστικό χιούμορ -και στυλ- τη σχέση των διασημοτήτων με τη μόδα και το στυλ.

Οταν το E! Entertainment τού πρότεινε να συνεργαστεί με το «Fashion Police», την εκπομπή που σχολιάζει τις ενδυματολογικές επιλογές των διάσημων αστέρων, ήταν ήδη έτοιμος. Αλλωστε μόλις πριν από πέντε χρόνια είχε ήδη εντρυφήσει στο αντικείμενο ως παρουσιαστής-αναλυτής μόδας σε δημοφιλείς εκπομπές. Απ’ αυτή τη θέση και την επιτυχία που σημείωσε, ο Ελληνας του Σικάγο από τον Αετό Μεσσηνίας θα γίνει ένας από τους πιο περιζήτητους σχολιαστές κόκκινων χαλιών στην Αμερική.



Συνεργάτης της κοσμικής περσόνας και παρουσιάστριας Τζόαν Ρίβερς στο «Fashion Police», ο ίδιος ακόμα δεν μπορεί να συλλάβει τη σημασία της λέξης «διάσημος». Από τα συμφραζόμενα, γι’ αυτόν διάσημος είναι κάποιος με τακτική επαναλαμβανόμενη προβολή και, όπως σχολιάζει εύστοχα με δύο λέξεις, «είναι παράξενο». Σ’ ένα επεισόδιο από τη σειρά «Στο κρεβάτι με την Τζόαν Ρίβερς» αναφέρει: «Είναι τόσο περίεργο να σε αναγνωρίζουν στον δρόμο, είναι όμως και πολύ κολακευτικό [...] Η ζωή μου δεν έχει αλλάξει καθόλου από τότε που ξεκίνησα να παρουσιάζω τις εκπομπές». Οι εποχές όπου η διασημότητα μπορούσε να μετρηθεί από το πόσα αυτόγραφα μοιράζεις μάλλον έχει περάσει: «Τώρα πια μου ζητάνε απλώς να φωτογραφηθούν μαζί μου, κάτι το οποίο βρίσκω ευκολότερο», αναφέρει.

Τον αναγνωρίζουν παντού, από τα σαφάρι που κάνει στην Αφρική μέχρι στις περιπλανήσεις του στους κεντρικούς δρόμους του Παρισιού. Το πιο αρνητικό στοιχείο της διασημότητας είναι για εκείνον τα σχόλια που τον αφορούν, αυτό δηλαδή που κάνει και ο ίδιος όμως επαγγελματικά για τον επιούσιο: «Δεν θα ξαναψάξω ποτέ στο Google τι γράφουν για μένα», δηλώνει στην ίδια εκπομπή.

Εχοντας δηλώσει ξεκάθαρα τον ομοφυλοφιλικό του προσανατολισμό, πρόσφατα μπήκε στη λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους για τη γνώμη του κοινού: «Ηθελα πολύ να είμαι ένας μοδάτος ομοφυλόφιλος χωρίς όμως τα γνωστά κλισέ [...] Δεν ήθελα να το παίζω μάτσο, αλλά με ενδιέφερε να επισημάνω τη λάθος χρήση των στερεοτύπων». Κατά τα λεγόμενά του σε πρόσφατη αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή, δεν φοβάται τις αλλαγές και γι’ αυτό έχει κάνει πολλά παραπλήσια πράγματα στον επαγγελματικό τομέα, προσπαθώντας να εξελιχθεί. Καθετί που λιμνάζει τον απωθεί: «Οταν ξεκίνησα να κάνω styling για τα κόκκινα χαλιά πριν από 20 χρόνια, δεν ήταν μια υπέρμετρα τεράστια επιχείρηση. Τα πρώτα χρόνια ήταν τιμή σου να σου προσφέρει ρούχα ο κ. Αρμάνι ή να σου δανείζει ρούχα ο Οίκος Dior για να ντύσεις κάποιον σταρ. Οι ηθοποιοί με κλασικό γούστο, όπως η Νικόλ Κίντμαν, ασχολήθηκαν με αυτό το κομμάτι πολύ προτού γιγαντωθεί. Οι νεότερες ηθοποιοί είναι ξεδιάντροπες και πολλές φορές ρωτάνε αν πρέπει να πληρώσουν κάποιο ρούχο ή αν θα τις πληρώσουν προκειμένου να το φορέσουν στο κόκκινο χαλί».



Κατά τη γνώμη του, λίγες είναι οι γυναίκες που σέβονται τους κανόνες της μόδας και όταν τους ανατρέπουν γίνονται ακόμα σπουδαιότερες. Μία απ’ αυτές είναι η αγαπημένη του Εμα Στόουν, που θα απολαύσουμε και στη νέα ταινία του Γούντι Αλεν που βγαίνει στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Η σταρ που επίσης ο ίδιος ξεχωρίζει είναι η πρωταγωνίστρια του «Λυκόφωτος» Κρίστεν Στιούαρτ. Δεν κρύβει όμως και την αγάπη του για την Τζένιφερ Λόπεζ που, όπως λέει, είναι «σούπερ elegant» και την Τζέσικα Τσαστέιν, που «ό,τι και αν κάνει, δεν χάνει την κομψότητά της». Δεν παραλείπει να αναφερθεί και σε ακόμα μία γυναίκα με την οποία μάλιστα έχει συνεργαστεί, την Τζούλια Ρόμπερτς με το χαρακτηριστικό-σήμα κατατεθέν χαμόγελό της που ο ίδιος το βρίσκει «ανεπανάληπτο επειδή έχει κάτι από το στυλ Gucci». Θα ήθελε να βάλει όμως και ένα χεράκι για να αλλάξει το στυλ της βραβευμένης με Οσκαρ ηθοποιού Τζένιφερ Λόρενς, αφού οι επιλογές της δεν την κολακεύουν.

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί ως στυλίστας με πολλές διασημότητες όπως οι Κάμερον Ντίαζ, Τέιλορ Σουίφτ, Φρίντα Πίντο, Σίντι Κρόφορντ, Λίντσεϊ Λόχαν, Τζούλια Ρόμπερτς, Σάλμα Χάγεκ, Γκουέν Στεφάνι και Κριστίνα Αγκιλέρα. Πολλάκις, μάλιστα,  έχει αναφερθεί στις λανθασμένες στυλιστικές επιλογές της τελευταίας.



Εχοντας δηλώσει ξεκάθαρα τις ομοφυλοφιλικές του προτιμήσεις, πρόσφατα μπήκε στη λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους για τη γνώμη του κοινού: «Ηθελα πολύ να είμαι ένας μοδάτος ομοφυλόφιλος χωρίς τα γνωστά κλισέ [...] Δεν ήθελα να το παίζω μάτσο, αλλά με ενδιέφερε να επισημάνω τη λάθος χρήση των στερεοτύπων»

Τον εκνευρίζουν όσοι καλλιτέχνες δεν δέχονται κριτική και θεωρεί παράλογο που οι γυναίκες συνηθίζουν να επιλέγουν στενότερα ρούχα απ’ αυτά που τους ταιριάζουν, ενώ αντίθετα οι άντρες φοράνε πιο φαρδιά.

Ο ταλαντούχος Τζορτζ Κοτσιόπουλος κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο με τίτλο «Το κλειδί για να αποκτήσεις το στυλ των διασημοτήτων» και διόλου απίθανο να ασχοληθεί στο μέλλον με τον σχεδιασμό γυναικείων -και γιατί όχι;- και ανδρικών ρούχων. Το σίγουρο είναι ότι το κόκκινο χαλί ταιριάζει πολύ στον Ελληνα στυλίστα και παρουσιαστή από το στόμα του οποίου κρέμονται δεκάδες σταρ που έχουν κάθε λόγο να θέλουν να μείνουν μακριά από την κοφτερή γλώσσα του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης