Κλάιβ Όουεν: Και σέξι και τζέντλεμαν

Κλάιβ Όουεν: Και σέξι και τζέντλεμαν

 Ταλαντούχος, όμορφος, σέξι και με μία υποψηφιότητα για Οσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου στo βιογραφικό του,ο Κλάιβ Οουεν συνεχίζει με σταθερά ανοδική πορεία την καριέρα του, φέρνοντας το Χόλιγουντ στη Βρετανία

Κλάιβ Όουεν: Και σέξι και τζέντλεμαν
Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, ο Βρετανός ηθοποιός είναι καταγεγραμμένος στη συλλογική μνήμη ως  Tζέιμς Μποντ, επικίνδυνος και γόης, παρόλο που δεν τον έχει υποδυθεί ποτέ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι ο ίδιος ο Πιρς Μπρόσναν τον είχε προτείνει ως διάδοχο του 007: ο Οουεν έχει έμφυτο στυλ, κλασική φινέτσα και δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Στην πιο πρόσφατη ταινία του ενσαρκώνει έναν προβληματισμένο συγγραφέα και παθιασμένο καθηγητή αγγλικής γλώσσας, ο οποίος ξεπερνώντας τους προσωπικούς του δαίμονες καταλήγει να βρει μια γυναίκα -τη Ζιλιέτ Μπινός- τόσο αντίθετή του ώστε να τον συμπληρώνει. Ο πρωταγωνιστής μιλώντας για την προβληματική σχέση του ήρωα με το ποτό σχολίασε: «Αυτό το στοιχείο ήταν από τις δυσκολότερες προκλήσεις του ρόλου. Εχουμε δει πολλούς ηθοποιούς να υποδύονται τους μεθυσμένους στη μεγάλη οθόνη και συχνά γίνεται με κακό τρόπο. Επρεπε να βρω την κατάλληλη ισορροπία».

Στο σανίδι από 13 χρόνων
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γοητευτικός ηθοποιός ενσαρκώνει έναν ιδιότυπο χαρακτήρα. Στην καριέρα του έχει υποδυθεί κακούς και διεστραμμένους χαρακτήρες, όπως τον Τζακ στην ταινία «Ο κρουπιέρης», ρόλος που τον έκανε διάσημο στην Αμερική, και τον αιμομείκτη αδερφό στην ταινία «Close My Eyes». Ωστόσο είτε αναλαμβάνει την ευθύνη να σώσει το μέλλον του πλανήτη («Τα παιδιά των ανθρώπων»), είτε εμβαθύνει στην περιπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων («Εξ επαφής»), είτε πρωταγωνιστεί στο θέατρο και σε μίνι σειρές για την τηλεόραση, σε κάθε ευκαιρία δείχνει το ταλέντο του. Γεννημένος στο Κόβεντρι της Αγγλίας, ο Οουεν ανέβηκε για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή σε ηλικία 13 χρόνων. Μολονότι η υποκριτική δεν ήταν η πρώτη του επιλογή, κατέληξε να σπουδάζει στη Βασιλική Δραματική Σχολή στην Αγγλία. Στην πρώτη θεατρική ομάδα όπου συμμετείχε υποδύθηκε μεταξύ άλλων σαιξπηρικών ρόλων -μα τι αλλο;- τον Ρωμαίο, βρίσκοντας την Ιουλιέτα του στη συμπρωταγωνίστριά του Σάρα-Τζέιν Φέντον. Αργά και σταθερά ξεχώρισε υποκριτικά μέσα από ρόλους σε βρετανικές παραγωγές αλλά και πετυχημένες σειρές μέχρι την απρόσμενη επιτυχία «Ο Κρουπιέρης» το 1998. Ακολούθησαν μεγαλύτερες παραγωγές που τον οδήγησαν στο βραβευμένο με Οσκαρ «Εγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ» και τα επιτυχημένα «Εξ επαφής», «Ο υποκινητής», «Βασιλιάς Αρθούρος» «Χωρίς ταυτότητα» και «Αμαρτωλή πόλη». Αν και ο ίδιος δηλώνει ότι δεν απολαμβάνει να κάνει ταινίες τη μία πίσω από την άλλη, η φιλμογραφία του είναι παραπάνω από πλούσια. 

Το σπίτι στην εξοχή
Οι συνάδελφοί του επιμένουν να μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν και ο ίδιος επιμένει να διατηρεί το χαμηλό προφίλ του αποφεύγοντας τα παιχνίδια δημοσιότητας. Η αγαπημένη του συμπρωταγωνίστρια Τζούλια Ρόμπερτς όταν αναφέρεται σε αυτόν πάντα τονίζει το ταλέντο και την ιδιοσυγκρασία του επισημαίνοντας: «Οι επιτυχίες του οφείλονται στα ταλέντα του και μόνο. Δεν έχει παρασυρθεί καθόλου από τη δημοσιότητα. Είναι ελεύθερος απ’ όλα αυτά. Νομίζω ότι το μυστικό του είναι η ευτυχία και η ασφάλεια που έχει στην πραγματική του ζωή και αυτά τα στοιχεία τον κάνουν ελκυστικό στους άλλους. Ολους μάς έλκουν οι άνθρωποι που είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους». Ο Οουεν διαφυλάσσει αυτή την ευτυχία, παραμένει στο Λονδίνο όπου αγαπά το γεγονός «ότι οι άνθρωποι μιλούν και για άλλα πράγματα εκτός από τη βιομηχανία θεάματος» και έχει αγοράσει ένα σπίτι στην εξοχή για να περνά χρόνο με την οικογένειά του και να προετοιμάζεται για τους ρόλους του. Εξακολουθεί να επιμένει ότι είναι ένας απλός άνθρωπος με ταπεινή καταγωγή που στάθηκε πολύ τυχερός και είναι ευγνώμων γι’ αυτό. Ας μας επιτραπεί να διαφωνήσουμε, θεωρώντας ότι έχει και κάτι παραπάνω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης