Μιχάλης Τεζάρης: Πόσα «κλικ» χωράει μία χρονιά

Μιχάλης Τεζάρης: Πόσα «κλικ» χωράει μία χρονιά

Ο τηλεοπτικός ρεπόρτεο οποίος, κάλυψε δημοσιογραφικά τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά γεγονότα των τελευταίων ετών, δημιούργησε το δικό του φωτογραφικό αφήγημα.

Μιχάλης Τεζάρης: Πόσα «κλικ» χωράει μία χρονιά
Είναι αυτή η μοναδική στιγμή που ο φακός
με ένα απλό «κλικ» κλείνει μέσα του τόσα συναισθήματα, τόση συγκίνηση, τόση χαρά, 
τόση απογοήτευση, τόσες αλήθειες. Η μαγική στιγμή που τα καρέ μιας φωτογραφικής μηχανής μπορούν να περιγράψουν αυτό που δεν μπορεί να πει κανείς. Όσες λέξεις κι αν γνωρίζει...


Αυτό σκέφτηκε και ο Μιχάλης Τεζάρης, ρεπόρτερ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο οποίος, καλύπτοντας δημοσιογραφικά τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά γεγονότα των τελευταίων ετών, δημιούργησε το δικό του φωτογραφικό αφήγημα μέσα από τα αμέτρητα «κλικ» που έκανε, εκεί στο δρόμο. Κριτήριο υπήρξε, όπως λέει ο ίδιος, «ο άνθρωπος και όχι ο εντυπωσιασμός του θεατή. Μέσα από αυτές τις φωτογραφίες, προσπάθησα να αποτυπώσω την αγωνία, την αβεβαιότητα και την απόγνωση των πολιτών μέσα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον».

Κλείσιμο

Και όλα αυτά αισθάνθηκε ότι ήρθε η ώρα να τα μοιραστεί και με τον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι, αποφάσισε να εκδώσει το δικό του e-book με τίτλο Η Ελλάδα της Κρίσης σε 100+ Φωτογραφίες 2010-2013. Φωτογραφίες που μαγνητίζουν τα βλέμματα, χαρακτηρίζουν μια εποχή, γράφουν ιστορία. Στόχος του... «να σας χαρίσω ένα ταξίδι, με σταθμούς όλα τα γεγονότα που στριμώχνονται σιγά σιγά στο χρονοντούλαπο. Γεγονότα που μας ένωσαν, αλλά και μας δίχασαν».


Λίγο μετά το τέλος του 2013, μιας δύσκολης χρονιάς, με πολύ θόρυβο, ραγδαίες εξελίξεις και αλλαγές, διηγείται, μέσα από έξι φωτογραφίες που επέλεξε, έξι αληθινές ιστορίες. Όπως παραδέχτηκε, «τα λόγια είναι περιττά και οι επεξηγήσεις ασήμαντες μπροστά στη σημαντικότητα των ματιών. Γιατί ο καθένας μπορεί από μόνος του να καταλάβει όσα λέει ΜΙΑ μόνο εικόνα. Με το δικό του τρόπο».








Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης