Πένθος μετά το χωρισμό - Μελάνι… στο ρήγμα του ονείρου

Πένθος μετά το χωρισμό - Μελάνι… στο ρήγμα του ονείρου

Οι συναισθηματικές καθηλώσεις που προκύπτουν από ένα χωρισμό, θέτουν ως αναγκαία προϋπόθεση την διακοπή κάθε είδους επαφής

Πένθος μετά το χωρισμό - Μελάνι… στο ρήγμα του ονείρου
Η συναισθηματική πορεία μιας σχέσης αποτελείται από πολλά και διαφορετικά κομμάτια στιγμών του «εγώ», τα οποία μελλοντικά δημιουργούν το πολύ «ηχηρό μαζί», που κάνει ουσιαστικότερη την ύπαρξη μιας ερωτικής σχέσης. Το νέο «απόκτημα» που συνήθως παίρνει αρκετό χρόνο μέχρι να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει από κοινού, αποτελεί το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αλληλεγγύης και κατανόησης ανάμεσα στα σε ένα ζευγάρι.

Η αγάπη και το «δέσιμο» που αναπτύσσεται ανάμεσα στους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της σχέσης, είναι εκείνο που αφήνει βαθιές πληγές στο τέλος της, καθώς αποτελούν τον «νούμερο» ένα ανασταλτικό παράγοντα της τωρινής  περιόδου, σε ότι αφορά την προσαρμογή του ατόμου σε μια νέα κατάσταση. Σε αυτήν πλέον καλείται να ανταποκριθεί  μόνο του. Τα επώδυνα στάδια που περνά το άτομο μετά τον χωρισμό είναι πέντε. Η άρνηση, ο θυμός, η διαπραγμάτευση, η κατάθλιψη και η αποδοχή.

Κλείσιμο
Οι συναισθηματικές καθηλώσεις που προκύπτουν από ένα χωρισμό, θέτουν ως αναγκαία προϋπόθεση την διακοπή κάθε είδους επαφής. «Επαφή ονομάζουμε τη δυνατότητα δημιουργίας μιας ειδικής σχέσης με το εξωτερικό ερέθισμα, δηλαδή ζω και συμμορφώνομαι με την κατάσταση στην οποία έχω εμπλακεί. (Χόρχε Μπουκάι).

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης