Η «σεξουαλική ταυτότητα» στην εφηβεία

Η «σεξουαλική ταυτότητα» στην εφηβεία

Πολύ συχνά αποτελεί θέμα "ταμπού" και ένα από τα δυσκολότερα ζητήματα που καλούνται να διαχειριστούν οι έφηβοι και ιδίως οι γονείς

Η «σεξουαλική ταυτότητα» στην εφηβεία
Η εφηβεία είναι μια από τις ομορφότερες, μοναδικές αλλά και πιο κρίσιμες περιόδους της ζωής. Oι γονείς βλέπουν το παιδί τους να αλλάζει, να θέλει να ανακαλύψει τον κόσμο των ενηλίκων και παράλληλα - αναπόφευκτα - μέσα από την κοινωνικό συγχρωτισμό & την επαφή του με ανθρώπους των δυο φύλων το σεξ αποκτά ξαφνικά αρχίζει να διαδραματίζει καίριο ρόλο στη ζωή του εφήβου/-ης. Πολύ συχνά αποτελεί θέμα "ταμπού"  & ένα από τα δυσκολότερα ζητήματα που καλούνται να διαχειριστούν οι έφηβοι και ιδίως οι γονείς οι οποίοι πολλές φορές διακατέχονται από το άγχος της σεξουαλικής προτίμησης ή προσανατολισμού που θα ακολουθήσει το παιδί τους.

Στην εφηβεία καθίσταται εφικτή και φυσιολογικά η ολοκλήρωση της σεξουαλικής αφύπνισης & πράξης. Αυτό είναι απόρροια τόσο της βιολογικής αλλά & συναισθηματικής ωρίμανσης του εφήβου και των κατακλυσμιαίων ψυχικών αλλαγών που συντελούνται και αποτελεί ένα κομβικό σημείο της ζωής του εφήβου.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης