Πέντε τρόποι να βελτιώσεις την αυτοεκτίμηση σου

Πέντε τρόποι να βελτιώσεις την αυτοεκτίμηση σου

Πώς να δεις τον εαυτό σου με... άλλο μάτι

Πέντε τρόποι να βελτιώσεις την αυτοεκτίμηση σου
Σε όλους έχει συμβεί να μην αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους. Η παρακάτω λίστα θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις τα αρνητικά στοιχεία και να δεις τον εαυτό σου με άλλο μάτι. 

Ζήτησε συμπαράσταση από ένα φίλο ή ένα μέλος της οικογένειάς σου

Κλείσιμο
Μια καλή κουβέντα από έναν άνθρωπο που σε αγαπά μπορεί να αμέσως να σου φτιάξει τη διάθεση και να εξαφανίσει όλα τα μαύρα συννεφάκια που έχουν σταθεί πάνω από το κεφάλι σου. Δεν χρειάζεται να μπεις σε λεπτομέρειες για το πώς αισθάνεσαι. Πολλές φορές η διάθεση αλλάζει προς το καλύτερο όταν μιλήσεις με έναν δικό σου άνθρωπο.

Πρόσεχε την υγεία σου

Η σωματική και η ψυχολογική κατάσταση έχουν άμεση σχέση με την αυτοεκτίμηση. Όταν προσέχεις το σώμα σου, βελτιώνεις και την προσωπική σου εικόνα. Επίσης κανόνισε ένα ραντεβού για τσεκ απ στο γιατρό που έχεις παραμελήσει να το κάνεις εδώ και καιρό. Βάλε στόχους. Από το να κόψεις το κάπνισμα, μέχρι να πάρεις προαγωγή στη δουλειά σου. 

Ξόρκισε τις αρνητικές σκέψεις

Προσπάθησε να σκεφτείς πόσες φορές την ημέρα σκέφτεσαι αρνητικά πράγματα. Θα εκπλαγείς. Αντιμετώπισε όλα τα αρνητικά πράγματα που λες και σκέφτεσαι. Ρώτησε τον εαυτό σου αν όλα αυτά σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα. Μήπως υπάρχει σοβαρός λόγος να μη σκέφτεσαι αρνητικά; Βεβαίως και υπάρχει. Και ο λόγος είσαι εσύ.  Ξόρκισε λοιπόν τις αρνητικές σου σκέψεις!

Διαβάστε περισσότερα από το faysbook.gr εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης