Τι συμβαίνει με τους άντρες που προτιμούν και τα δύο φύλα;

Τι συμβαίνει με τους άντρες που προτιμούν και τα δύο φύλα;

Γιατί το «bi-sexual» είναι αποδεκτό μόνο για τις γυναίκες, αναλύει σε μεγάλο αφιέρωμα του, το New York Magazine και αναφέρεται στη φοβία απέναντι στους bi-sexual

Τι συμβαίνει με τους άντρες που προτιμούν και τα δύο φύλα;


Κλείσιμο

Μη μου πείτε. Μια γυναίκα να φιλιέται με άλλη γυναίκα είναι ένα θέαμα που πολλοί βρίσκουν ερωτικό και αποτελεί φαντασίωση πάρα πολλών ανδρών. Η αμφισεξουαλικότητα πολλών γυναικών σταρ δεν είναι κάτι κατακριταίο. Ή μήπως είναι;

Εδώ και πολλά χρόνια είναι πολλές οι περιπτώσεις διάσημων που ομολογούν δημόσια τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Και φυσικά ο περισσότερος κόσμος το χειροκροτεί αυτό. Υπάρχει μόνο μια μικρή λεπτομέρεια. Οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις είναι γυναίκες. Υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία όμως στην κοινωνία να αποδεχτεί κάποιον άνδρα, που ενώ «βγαίνει» με άλλον άνδρα, του αρέσουν και οι γυναίκες.

Ο Βρετανός δύτης Tom Daley το είπε όμως καθαρά την προηγούμενη εβδομάδα. «Φυσικά μου αρέσουν ακόμα οι γυναίκες. Αλλά αυτή τη στιγμή είμαι σε σχέση με άντρα και είμαι πολύ ευτυχισμένος». Υπήρχε η κλασσική κατακραυγή μέσω κοινωνικών δικτύων, από διάφορους ομοφοβικούς, αλλά ο αθλητής συγκέντρωσε και μια νέου τύπου κριτική, την οποία δημοσιογράφοι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ονόμασαν «bi-phobia». Ο φόβος δηλαδή απέναντι στο φαινόμενο της αμφισεξουαλικότητας.

Οι περισσότεροι σχολίαζαν οτι ο Daley είναι γκέι αλλά φοβάται να το παραδεχτεί πλήρως, για αυτό άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξαναβρεθεί σεξουαλικά με γυναίκα. Άλλοι τον είπαν άπληστο και ότι τα θέλει όλα: Και άνδρες και γυναίκες.

Λίγες μέρες νωρίτερα όμως, κάτι παρόμοιο είχε συμβεί με ένα ακόμα διάσημο πρόσωπο. Η ηθοποιός Maria Bello, δήλωσε ότι είναι ερωτευμένη με γυναίκα -μετά από χρόνια μιας ετεροφυλοφιλικής ζωής (όπου ήταν και παντρεμένη). Η ιδέα του να ελκύεται μια γυναίκα και από άντρες και από γυναίκες όμως δεν ήταν κάτι μεμπτό. Δεν υπήρξε τέτοια αναταραχή όσο αυτή για τον Daley.

Γιατί λοιπόν οι αντιδράσεις είναι τόσο διαφορετικές όταν αφορά άνδρες; Η κοινωνία μας αποδέχεται περισσότερο τις λεσβίες από ότι τους γκέι; Ίσως τραγούδια όπως «I kissed a girl and I liked it” να έχουν βοηθήσει σε αυτό. Ή ότι σε δεκάδες βίντεοκλίπ βλέπουμε κορίτσια να χαϊδεύονται, ή ότι δημοσίως πριν τρία χρόνια η Madonna φίλησε την Britney...

Και όμως, μια νέα βρετανική έρευνα για την σεξουαλικότητα (που έχουμε αναφέρει εδώ) κατέληξε στο ότι οι γυναίκες έχουν αυξήσει τους λεσβιακούς τους πειραματισμούς, -έστω και αν είναι μόνο για μια φορά- κατά 400% τις εκατό.

Έρευνες σε εργαστήρια σε γυναίκες διαφόρων ηλικιών, φανέρωσαν εντυπωσιακά ευρήματα. Όταν έδειξαν σε γυναίκες αποσπάσματα από ερωτικές ταινίες -γυναίκες με γυναίκες, ανδρες με γυναίκες, γυναίκες μόνες τους, άνδρες μόνους τους, άνδρες με άνδρες- ο κόλπος των γυναικών «πάλλοταν» το ίδιο. Με άλλα λόγια οι γυναίκες, «άναβαν» με τα πάντα σχεδόν με το ίδιο τρόπο.

Και ενώ κοινωνικά υπάρχει αποδοχή για αμφισεξουαλικές γυναίκες δεν συμβαίνει το ίδιο με άνδρες. Το «bi-phobia» καλά κρατεί όσον αφορά στους άνδρες.

Ενδιαφέρον έχει η αναφορά του περιοδικού σε στοιχεία από site που λειτουργούν ως «προξενήτρες» για εύρεση συντρόφου, όσοι δήλωσαν αμφισεξουαλικοί στα προφίλ τους, κοιτούσαν κατά μέσο όρο σε 80%, προφίλ από ένα μόνο από τα δύο φύλα. Αυτό σημαίνει οτι η αμφισεξουαλικότητα είναι απλά το πρώτο στάδιο παραδοχής της ομοφυλοφιλίας ή ένας τρόπος για straight ανθρώπους να φανούν πιο «ανοιχτοί» και περιπετειώδεις σεξουαλικά, λένε οι ψυχολόγοι.

«Και ενώ σιγά σιγά η γκέι κουλτούρα γίνεται mainstream, τι συμβαίνει με τους άνδρες που δεν είναι ακόμα σίγουροι ή που προτιμούν και τα δύο φύλα;», αναρωτιέται το New York Magazine.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης