Πανικός στην Ταϊβάν: Άδειασαν τα ράφια από χαρτιά υγείας λόγω των... ανατιμήσεων

Πανικός στην Ταϊβάν: Άδειασαν τα ράφια από χαρτιά υγείας λόγω των... ανατιμήσεων

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν αυξήσεις έως 30% επικαλούμενες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες

Πανικός στην Ταϊβάν: Άδειασαν τα ράφια από χαρτιά υγείας λόγω των... ανατιμήσεων
Πανικό προκάλεσε στους πολίτες της Ταϊβάν η είδηση ότι επίκεινται ανατιμήσεις έως και 30% στα χαρτιά υγείας καθώς οι εταιρείς επικαλέστηκαν αυξήσεις στις διεθνείς τιμές των πρώτων υλών παρασκευής του συγκεκριμένου προϊόντος.

Στα σούπερ μάρκετ της χώρας δεν υπάρχει πλέον δείγμα από χαρτιά υγείας, χαρτία κουζίνας και χαρτομάντιλα καθώς οι έντρομοι κάτοικοι αποφάσισαν να κάνουν στοκ από τα  συγκεκριμένα είδη στις παλαιές τους τιμές.

Κλείσιμο
Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και στις μεγάλες αποθήκες με μια εξ αυτών να ανακοινώνει ότι πούλησε 5 εκατομμύρια τεμάχια χαρτιά υγείας σε τρεις ημέρες.

Στο θέμα παρενέβη και ο πρωθυπουργός της χώρας απευθύνοντας έκκληση για ηρεμία. «Καλούμε τους πολίτες να μην πανικοβάλονται και να μην τρέχουν στα σούπερ μάρκετ».

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ξεκίνησε έρευνα για το θέμα και ήδη οι επικεφαλής της συναντήθηκαν με εκπροσώπους οχτώ μεγάλων εταιρειών προκειμένου να τους προειδοποιήσουν για το ενδεχόμενο χειραγώγησης τιμών.

Η κίνηση αυτή, ωστόσο, αντιμετωπίστηκε με οργή από τους Ταϊβανέζους που θεώρησαν ότι έγινε κατόπιν εορτής και καθυστερημένα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης