«Καμπανάκι» επιχειρηματιών σε Τραμπ: Οι τουρίστες γυρίζουν την πλάτη στις ΗΠΑ

«Καμπανάκι» επιχειρηματιών σε Τραμπ: Οι τουρίστες γυρίζουν την πλάτη στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν στιγματιστεί ως μία από τις χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρο των τζιχαντιστών αποθαρρύνει σε ένα μεγάλο βαθμό τους ταξιδιώτες να την προτιμήσουν

«Καμπανάκι» επιχειρηματιών σε Τραμπ: Οι τουρίστες γυρίζουν την πλάτη στις ΗΠΑ
Στις ΗΠΑ έχει μειωθεί αισθητά ο ξένος τουρισμός γεγονός που έχει κινητοποιήσει την κυβέρνηση της Ουάσινγκτον ύστερα από τα έντονα παράπονα δέκα επιχειρηματικών ενώσεων. 
 
Aπό το 2015 όλο και λιγότεροι ξένοι τουρίστες επιλέγουν ως προορισμό τη χώρα του Ντόναλντ Τραμπ και, όπως αναφέρει το πρακτορείο «Βloomberg», δέκα επιχειρηματικές ενώσεις, μεταξύ των οποίων και Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, αποφάσισαν να μην μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα. 
   
Κλείσιμο
Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν στιγματιστεί ως μία από τις χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρο των τζιχαντιστών αποθαρρύνει σ΄ένα μεγάλο βαθμό τους ταξιδιώτες να την προτιμήσουν. Αλλά και η σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική του Αμερικανού προέδρου έχει παίξει κι αυτή το ρόλο της.
   
Οι επιχειρηματικές ενώσεις που υπογράφουν το έγγραφο υπό τον τίτλο:«Visit Coalition» ζητούν από την αμερικανική κυβέρνηση να θεσπίσει πιο φιλικές πολιτικές σε ότι αφορά την προστασία των συνόρων σε μία περίοδο που οι ομοσπονδιακές αρχές κάνουν ακριβώς το αντίθετο.   
   
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg,η προειδοποίηση αυτή έχει ταρακουνήσει τον Ντόναλντ Τραμπ γιατί θέλει η χώρα του να έχει τα πρωτεία της στον ξένο τουρισμό. 

Η Γαλλία παρέμεινε ο κορυφαίος παγκόσμιος προορισμός για τον τουρισμό το 2017, όπως δήλωσε ο Τζον Κέστερ, στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ),υπογραμμίζοντας ότι τα οριστικά στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν την άνοιξη.«Η τάση είναι σαφώς θετική ύστερα από δύο αδύναμες χρονιές», δήλωσε. 

«Αναμένουμε ότι η Ισπανία θα γίνει ο δεύτερος παγκόσμιος προορισμός», μπροστά από τις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ, Ζουράμπ Πολολικασβίλι. 

«Στη Βόρεια Αμερική (+2%), τα καλά αποτελέσματα του Μεξικού και του Καναδά έρχονται σε αντίθεση με την πτώση των ΗΠΑ, τον κυριότερο προορισμό της περιοχής», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΟΤ, χωρίς να δίνει προς το παρόν συγκεκριμένα νούμερα. 
   
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ κατέγραψαν τον πιο αδύναμο ρυθμό ανάπτυξης (+3%), παρά τις «σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης» στην κεντρική Αμερική και την Καραϊβική μετά το πέρασμα των κυκλώνων Ίρμα και Μαρία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης