Γαλλία: H κυβέρνηση θέλει να ξεφορτωθεί τον φερόμενο ως «εραστή» του Μακρόν

Γαλλία: H κυβέρνηση θέλει να ξεφορτωθεί τον φερόμενο ως «εραστή» του Μακρόν

Η υπουργός Πολιτισμού δείχνει την «πόρτα» στον πρόεδρο της Γαλλικής Ραδιοφωνίας, Ματιέ Γκαλέ - Ο τελευταίος άσκησε έφεση και αρνείται πεισματικά να αφήσει την «καρέκλα» του

Γαλλία: H κυβέρνηση θέλει να ξεφορτωθεί τον φερόμενο ως «εραστή» του Μακρόν
Η κυβέρνηση των Παρισίων θέλει να... ξεφορτωθεί από την προεδρία της Γαλλικής Ραδιοφωνίας τον φερόμενο ως εραστή του Εμανουέλ Μακρόν.H υπουργός Πολιτισμού,Φρανσουάζ Νισέν, ζητά την παραίτηση του γοητευτικού Ματιέ Γκαλέ ωστόσο ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν πάει...πουθενά.  

Η Γαλλίδα υπουργός δείχνει την «έξοδο» στον Γκαλέ μετά την χθεσινή καταδίκη του από γαλλικό δικαστήριο. Ο τελευταίος άσκησε έφεση και αρνείται πεισματικά να αφήσει την «καρέκλα» του.  
 
Κλείσιμο
Σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde»,η υπουργός Νισέν κάλεσε τον πρόεδρο της Γαλλικής Ραδιοφωνίας να αναλάβει τις «συνέπειες» της καταδίκης του για ευνοιοκρατία, μία απόφαση που ανακοίνωσε χθες δικαστήριο της Créteil.
 
Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 20.000 ευρώ για το αδίκημα της ευνοιοκρατίας,την περίοδο που διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Οπτικοακουστικού Ινστιτούτου (INA) μεταξύ των ετών 2010-2014, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Τις τελευταίες ώρες η Νισέν δηλώνει «τη δέσμευσή της να τηρεί τους κανόνες της δημόσιας τάξης και την υποδειγματική ηγεσία των ιδρυμάτων και των δημόσιων επιχειρήσεων που είναι το απαραίτητο θεμέλιο της εμπιστοσύνης των πολιτών μας σε δημόσια δράση». 
 
Υπενθυμίζεται ότι, ο πάντα καλοντυμένος και εργατικός Γκαλέ είδε τη καριέρα του να εκτοξεύεται σε σύντομο χρονικό διάστημα με τις «κακές γλώσσες» να σχολιάζουν ότι η εμφάνισή του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική του ανέλιξη όπως επίσης και η «ανάρμοστη σχέση του» με τον «μεγαλύτερο αδερφό του»,όπως αποκαλούσαν τα γαλλικά ΜΜΕ ,τον ανιψιό του πρώην προέδρου της Γαλλίας.
 
Ο Γκαλέ ήταν διευθυντής στο γραφείο του Φρεντερίκ Μιτεράν,δηλωμένου ομοφυλόφιλου, όταν αυτός ήταν υπουργός Πολιτισμού επί Σαρκοζί.Το 2007 ανέλαβε διευθυντής του υπουργικού συμβουλίου του τότε υπουργού Πολιτισμού. 

Σε ηλικία 33 ετών ανέλαβε την προεδρία του γαλλικού Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών ΜΜΕ με την αμέριστη βεβαίως υποστήριξη του Φρεντερίκ Μιτεράν. Πολλοί τότε έσπευσαν να πουν ότι δεν έχει καμία εμπειρία για να διευθύνει μία εταιρεία. 
  
Για τον Ματιέ Γκαλέ, το 2014 ήταν έτος - ορόσημο αναλαμβάνοντας τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στη Γαλλική Ραδιοφωνία. Λίγους μήνες αργότερα,κατηγορήθηκε ότι δαπάνησε το ποσό των 105 χιλιάδων ευρώ για να ανακαινίσει το γραφείο του με ένα χειροποίητο χαλί και τραπέζια από ξύλο τριανταφυλλιάς. Στη συνέχεια βρέθηκε στο στόχαστρο ως το τρίτο «πρόσωπο» στο γάμο του Μακρόν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης