Τραμπ: Οι Ιρανοί διαμαρτύρονται επειδή η Τεχεράνη χρηματοδοτεί την τρομοκρατία

Τραμπ: Οι Ιρανοί διαμαρτύρονται επειδή η Τεχεράνη χρηματοδοτεί την τρομοκρατία

Τη δική του ερμηνεία για την αιτία των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Τραμπ: Οι Ιρανοί διαμαρτύρονται επειδή η Τεχεράνη χρηματοδοτεί την τρομοκρατία
Οι διαμαρτυρίες των Ιρανών οφείλονται στην πολιτική του καθεστώτος να χρηματοδοτεί την τρομοκρατία με τα χρήματά τους, υποστήριξε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με νέο μήνυμά του στο Twitter. 

«Μεγάλες διαδηλώσεις στο Ιράν. Ο λαός τελικά αντιλαμβάνεται το πώς κλέβουν και διασκορπίζουν τα λεφτά και τον πλούτο του στην τρομοκρατία. Φαίνεται ότι δεν θα το ανεχθούν άλλο. Οι ΗΠΑ παρακολουθούν πολύ στενά για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» έγραψε ο Τραμπ. 

Κλείσιμο
Η παρέμβασή του έγινε την τρίτη ημέρα διαδηλώσεων στο Ιράν. Εκατοντάδες Ιρανοί έχουν βγει στους δρόμους όλης της χώρας και διαμαρτύρονται για την ανεργία, τη φτώχεια και την αύξηση του κόστους διαβίωσης. 



Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι υποστήριξε ότι οι πολίτες του Ιράν θέτουν σε δοκιμασία το καθεστώς. «Ο ιρανικός λαός, που καταπιέζεται εδώ και πολύ καιρό, βρίσκει τώρα τη φωνή του» σε αυτές τις ειρηνικές διαδηλώσεις, σχολίασε σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι «θα γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελευθερία» στο Ιράν.

Με αφορμή την έλευση του 2018, η Χέιλι πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί προσεύχονται «για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που υποφέρουν φριχτά από τις καταπιεστικές κυβερνήσεις της Βόρειας Κορέας, της Βενεζουέλας, της Κούβας και ιδίως του Ιράν». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης