«Massage Envy»: Εργαζόμενοι αλυσίδας spa των ΗΠΑ παρενόχλησαν τουλάχιστον 180 γυναίκες

«Massage Envy»: Εργαζόμενοι αλυσίδας spa των ΗΠΑ παρενόχλησαν τουλάχιστον 180 γυναίκες

Η ετιαρεία διαθέτει πάνω από 1.200 spa στις ΗΠΑ - Οι μασέρ άγγιζαν ή έγλειφαν τα γεννητικά όργανα των γυναικών - Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες γυναικών 

«Massage Envy»: Εργαζόμενοι αλυσίδας spa των ΗΠΑ παρενόχλησαν τουλάχιστον 180 γυναίκες
«Είχα κλείσει τα μάτια για να χαλαρώσω και ξαφνικά ένιωσα να γλύφει τα γεννητικά μου όργανα.... Είχα ξαπλώσει για μασάζ κι ένιωσα τα δάκτυλα του βαθιά στον κόλπο μου..». 
 
Οι μαρτυρίες αυτές των γυναικών δείχνουν ότι στην αμερικανική αλυσίδα spa Massage Envy γίνονταν Σόδομα και Γόμορρα τα τελευταία χρόνια με τους μασέρ να παρενοχλούν σεξουαλικά τις πελάτισσές τους. 
           
Κλείσιμο
Πρόσφατα,μια γυναίκα υπό καθεστώς ανωνυμίας δήλωσε ότι είχε επισκεφθεί ένα spa Massage Envy στην Ουάσινγκτον για να ανταμείψει τον εαυτό της, καθώς μόλις είχε προσληφθεί σε μία καλή δουλειά. 

«Λίγη ώρα αφότου άρχισε η συνεδρία,ένιωσα τα δάκτυλα του στον κόλπο μου», υποστήριξε στον ιστότοπο Buzzfeed εμφανώς σοκαρισμένη. 

«Όταν λέμε ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για εμάς παρά να μεταχειριζόμαστε τους πελάτες με σεβασμό και να τους προσφέρουμε μια ασφαλή επαγγελματική εμπειρία,το εννοούμε», ήταν η απάντηση της αλυσίδας spa στις καταγγελίες εκατοντάδων γυναικών για ανάρμοστη συμπεριφορά των υπαλλήλων της.   

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της σ΄ένα spa Μαssage Envy τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Τάρα Γούντλει είχε κλείσει τα μάτια της για να χαλαρώσει όταν αισθάνθηκε τη γλώσσα του μασέρ στον κόλπο της.

«Ξαφνιάστηκα και αμέσως σηκώθηκα από το κρεβάτι ότι ο μασέρ μου άρπαξε το χέρι και με ικέτευε να τον συγχωρέσω». Του έκανα μήνυση τον ίδιο μήνα. 
   
Την εποχή εκείνη,άλλες δύο γυναίκες κατήγγειλαν τον ίδιο μασέρ για σεξουαλική επίθεση.
 
Περισσότερες από 180 γυναίκες κατήγγειλαν ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης της μεγάλης αυτής αλυσίδας spa στις ΗΠΑ.
 
«Η Μassage Envy είναι συνεργάτης στο έγκλημα: Η εταιρεία spa, αξίας, δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση από περισσότερες από 180 γυναίκες», υποστηρίζει ένα από τα θύματα, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.  
           
Σε πολλές περιπτώσεις, οι γυναίκες που δήλωσαν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης υποστήριξαν ότι οι μασέρ άγγιζαν ή έγλειφαν τα γεννητικά τους όργανα.
   
 Η πρώτη καταγγελία έγινε τον Μάιο του 2015. Τότε η Σούζαν Ίνγκραμ είχε κατηγορήσει τον μασέρ Τζέιμς Ντάιτερ ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά. Αν και η διευθύντρια του spa ενημερώθηκε για το συμβάν, δήλωσε στη Σούζαν πως εκείνη την στιγμή δεν μπορούσε να διακόψει το μασάζ για να ρωτήσει τον Ντάιτερ τι ακριβώς είχε συμβεί. 

Ο μασέρ  Τζέιμς Ντάιτερ και η Σούζαν Ίνγκραμ


«Την παρακαλούσα να σταματήσει το μασάζ», είπε η Ίνγκραμ στην διευθύντρια του spa,ονόματι Νικόλ. "Της είπα:" Νικόλ, είχε βάλει τα δάχτυλά του στον κόλπο μου λίγη ώρα πριν"...
   
Η Ίνγκραμ δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια.Ο Ντάιτερ παραδέχτηκε ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά άλλες εννέα γυναίκες. Καταδικάστηκε πέρυσι σε φυλάκιση 13 ετών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης