Liberation: Οκτώ γυναίκες κατηγορούν τον πρώην επικεφαλής της Νεολαίας των Γάλλων Σοσιαλιστών για σεξουαλική παρενόχληση

Liberation: Οκτώ γυναίκες κατηγορούν τον πρώην επικεφαλής της Νεολαίας των Γάλλων Σοσιαλιστών για σεξουαλική παρενόχληση

Οκτώ Γαλλίδες τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση – Η υπόθεση παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης – Αυξάνονται στη Γαλλία οι καταγγελίες για βιασμό, σεξουαλική επίθεση ή σεξουαλική παρενόχληση

Liberation: Οκτώ γυναίκες κατηγορούν τον πρώην επικεφαλής της Νεολαίας των Γάλλων Σοσιαλιστών για σεξουαλική παρενόχληση
Το δρόμο της Δικαιοσύνης λαμβάνει η υπόθεση με τις καταγγελίες οκτώ γυναικών σε βάρος του πρώην αρχηγού της Νεολαίας των Γάλλων Σοσιαλιστών για σεξουαλική παρενόχληση.

O Tιερί Μαρσάλ Μπεκ, πρόεδρος της Κίνησης της Νεολαίας των Σοσιαλιστών από το 2011 έως το 2013, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα . Οκτώ Γαλλίδες τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από το 2010 έως το 2014 ζητώντας την αποπομπή του από το κόμμα, σύμφωνα με μαρτυρίες τους στη γαλλική εφημερίδα "Liberation".

Κλείσιμο
Στη Γαλλία έχουν σημειώσει αύξηση κατά 30% τον Οκτώβριο οι καταγγελίες για βιασμό, σεξουαλική επίθεση ή σεξουαλική παρενόχληση σε σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία του περασμένου Οκτωβρίου. Οι εκστρατείες τύπου #MeToo και #BalanceTonPorc στα social media,όπως εκτιμούν οι ειδικοί, βοήθησαν να ανοίξουν τα στόματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, τον Οκτώβριο πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία συνολικά 1.577 καταγγελίες για σεξουαλική βία, έναντι 1.213 τον Οκτώβριο του 2016.Η υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Nικόλ Μπελουμπέ, δήλωσε το γαλλικό νομικό σύστημα είναι επαρκώς εξοπλισμένο ώστε να διαχειριστεί αυτή την εισροή καταγγελιών, πλην όμως η ίδια μελετά το ενδεχόμενο να δοθεί στα θύματα η δυνατότητα να προβαίνουν σε μία πρώτη καταγγελία διαδικτυακά.

Στο μεταξύ, προετοιμάζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Γαλλία ένα νέο νομοσχέδιο το οποίο θεσπίζει ηλικιακό όριο κάτω από το οποίο ένας ή μία ανήλικη δεν θα μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί πως έχει συναινέσει σε σεξουαλική επαφή. Το νομοσχέδιο κρίθηκε επιβεβλημένο έπειτα δύο πρόσφατες περιπτώσεις απαλλαγής ενήλικων ανδρών από την κατηγορία βιασμού κοριτσιών σε προεφηβική ηλικία.

Το όριο νόμιμης συναίνεσης στη Γαλλία είναι τα 15 έτη, με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, ωστόσο, για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία βιασμού, πρέπει να αποδειχθεί πως "υπήρξε βία, εξαναγκασμός, απειλή ή αιφνιδιασμός". Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των παιδιών θεωρούν πως ένα παιδί ποτέ δεν μπορεί πραγματικά να συναινέσει σε μία τέτοια πράξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης