Βρετανία: Οι επεμβάσεις αυξητικής μαστού είναι πλέον ντεμοντέ

Βρετανία: Οι επεμβάσεις αυξητικής μαστού είναι πλέον ντεμοντέ

Οι πλαστικοί χειρουργοί αφαιρούν περισσότερα εμφυτεύματα στήθους από αυτά που βάζουν

Βρετανία: Οι επεμβάσεις αυξητικής μαστού είναι πλέον ντεμοντέ
Το πλούσιο γυναικείο στήθος δεν έχει πλέον πέραση στον ανδρικό πληθυσμό; Αν κρίνουμε από το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Star, οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για τα γούστα των αντρών.

Οι πλαστικοί χειρουργοί υποστηρίζουν ότι, πλέον αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για να αφαιρούν εμφυτεύματα στήθους. 

Κλείσιμο
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας έχει γίνει πιο αυστηρό για τέτοιους είδους επεμβάσεις: πλέον επιτρέπει τη χειρουργική αυτή επέμβαση μόνο για τις γυναίκες με σημαντικά χαλαρό στήθος ή γι' αυτές που έχουν στήθος «πλάκα» και κατά συνέπεια ψυχολογικά προβλήματα.
 
Ο αριθμός των επεμβάσεων αφαίρεσης εμφυτευμάτων μαστού έχει αυξηθεί επειδή πλέον η μόδα για ευμεγέθη ψεύτικα στήθη έχει παρέλθει, εξηγούν τα 
   
Το σκάνδαλο που είχε προκαλέσει σάλο πριν από έξι χρόνια στη Γαλλία με τα επικίνδυνα εμφυτεύματα σιλικόνης να έχουν τοποθετηθεί σε εκατοντάδες γυναίκες δεν φαίνεται να έχει ξεχαστεί. Οι γυναίκες αυτές κλήθηκαν να αφαιρέσουν τα επικίνδυνα εμφυτεύματα. Τον Δεκέμβριο του 2011, πάνω από 30.000 γυναίκες στη Γαλλία κλήθηκαν να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη της μάρκας PIP, μετά την εμφάνιση αρκετών περιπτώσεων καρκίνου, όπως είχε αποκαλύψει η γαλλική εφημερίδα "Liberation". Τα εμφυτεύματα στήθους της μάρκας PIP ήταν από μη εγκεκριμένο υλικό και ήταν πιθανό να προκαλέσουν εκτός από φλεγμονές και καρκίνο.

 
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα "Daily Star", πέρυσι, στη Βρετανία, 1.602 γυναίκες εισήχθησαν στο νοσοκομείο για να αφαιρέσουν εμφυτεύματα στήθους ενώ 390 αποφάσισαν να τα μεγεθύνουν. 
 
Πριν από δώδεκα χρόνια, 633 γυναίκες είχαν νοσηλευτεί για να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα σιλικόνης ενώ 1.778 κατέφυγαν στην αύξηση μαστού. Διασημότητες ,όπως, η σύζυγος του Ντέιβιντ Μπέκαμ, Βικτόρια,που είχε κάνει αυξητική μαστού, τα τελευταία χρόνια υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις μείωσης στήθους. 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης