Η Γερμανία πιέζει για να σταματήσουν οι διεθνείς χρηματοδοτήσεις προς την Άγκυρα

Η Γερμανία πιέζει για να σταματήσουν οι διεθνείς χρηματοδοτήσεις προς την Άγκυρα

Ήδη τα πρώτα σημάδια αυτών των πιέσεων, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους καθώς αν και κανένας από αυτούς τους θεσμούς ή τις τράπεζες δεν έχει «παγώσει» επίσημα τη χρηματοδότηση, όλοι έχουν επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς

Η Γερμανία πιέζει για να σταματήσουν οι διεθνείς χρηματοδοτήσεις προς την Άγκυρα
Το Βερολίνο εργάζεται τον τελευταίο καιρό ενεργά με στόχο τη διακοπή της χρηματοδότησης προς την Άγκυρα από την κρατική τράπεζα KfW, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, όπως αναφέρει το Bloomberg, ασκώντας πιέσεις σε διεθνείς θεσμούς, προς αυτή την κατεύθυνση.

Ήδη τα πρώτα σημάδια αυτών των πιέσεων, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους καθώς αν και κανένας από αυτούς τους θεσμούς ή τις τράπεζες δεν έχει «παγώσει» επίσημα τη χρηματοδότηση, όλοι έχουν επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς.

Κλείσιμο
Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης που επικαλείται το Bloomberg, επηρεάζει ιδιαίτερα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων που θεωρείται ότι έχουν διασυνδέσεις με την τουρκική κυβέρνηση ή επηρεάζονται από αυτή.

Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί και η Μέρκελ ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα προσπαθήσει να περικόψει την προενταξιακή χρηματοδότηση της ΕΕ προς την Τουρκία. 

Παράλληλα, έπειτα από γερμανική προτροπή, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έβαλε στην αναμονή τα τουρκικά πρότζεκτ της, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Επίσης, η KfW αυστηροποίησε τις διαδικασίες χρηματοδότησης και οι εγκρίσεις έρχονται απευθείας από την κυβέρνηση, ενώ η Commerzbank AG τροποποίησε τις σχέσεις της με κάποιες τουρκικές τράπεζες για να μετριάσει τον κίνδυνο που θα μπορούσαν να ενέχουν αυτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης