Ο Πάπας Φραγκίσκος πρωταγωνιστής σε ταινία για καλό σκοπό

Ο Πάπας Φραγκίσκος πρωταγωνιστής σε ταινία για καλό σκοπό

Η ταινία με τίτλο «Beyond the Sun» (Πέρα από τον Ήλιο) προβλήθηκε την Τετάρτη στο Βατικανό

Ο Πάπας Φραγκίσκος πρωταγωνιστής σε ταινία για καλό σκοπό
Για πρώτη φορά ένας Πάπας είναι πρωταγωνιστής σε ταινία. Ο Πάπας Φραγκίσκος, πάντα κοντά στα νέα παιδιά και στους ανήμπορους, δεν δίστασε να υποδυθεί τον εαυτό του στην ταινία «Beyond the Sun» (Πέρα από τον Ήλιο), των ιταλικής καταγωγής παραγωγών, Μόνικα Μπακάρντι και Αντρέα Ιερβολίνο.

Η πρώτη προβολή έγινε την Τετάρτη το βράδυ στο Βατικανό, ενώ για το κοινό η ταινία θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τα Χριστούγεννα. Το θέμα της ταινίας είναι η αναζήτηση του Ιησού από μια ομάδα παιδιών, που παρουσιάζονται σαν τους Δώδεκα Αποστόλους, ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος εμφανίζεται για συνολικά έξι λεπτά στο μέσον και στο τέλος της ιστορίας, τα καθοδηγεί πού και πώς να «ανακαλύψουν» τον Χριστό αλλά και τα προτρέπει να μελετούν τα ευαγγέλια.

Τα έσοδα από την ταινία θα διατεθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις της Αργεντινής, γενέτειρας του 80χρονου Ποντίφικα, που φροντίζουν για άπορα παιδιά.

Ο παραγωγός Αντρέα Ιερβολίνο δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Guardian πως για τους πιστούς καθολικούς, όπως είναι και ο ίδιος, ο Πάπας είναι «ο Θεός πάνω στη Γη» και υποστήριξε ότι η συνεργασία μαζί του για την ταινία ήταν μια απερίγραπτη εμπειρία.
Κλείσιμο

«Του εξηγήσαμε την ιστορία και το πλαίσιο που αυτή κινείται. Δεν είναι ηθοποιός. Είναι ο εαυτός του. Έτσι, είναι αυθεντικός, πράγμα που είναι σημαντικό», δήλωσε ο παραγωγός και αποκάλυψε ότι τα γυρίσματα στο Βατικανό έγιναν μέσα σε μία ημέρα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στο τέλος των γυρισμάτων ο Πάπας Φραγκίσκος είπε στον παραγωγό και στους υπόλοιπους εργαζόμενους: «Σας παρακαλώ, προσευχηθείτε για μένα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης