Βαρκελώνη: Ακτιβιστές σκάνε τα λάστιχα στα ποδήλατα των τουριστών!

Βαρκελώνη: Ακτιβιστές σκάνε τα λάστιχα στα ποδήλατα των τουριστών!

Την Κυριακή επιτέθηκαν σε λεωφορείο με Βρετανούς τουρίστες - Εκστρατεία για την μείωση των τουριστών στην πόλη της Καταλονίας

Βαρκελώνη: Ακτιβιστές σκάνε τα λάστιχα στα ποδήλατα των τουριστών!
Ανεπιθύμητοι φαίνεται πως είναι οι τουρίστες στην Βαρκελώνη, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πόλος έλξης χιλιάδων ξένων επισκεπτών. Ακτιβιστές, που ανήκουν στην οργάνωση «Arran», διαμαρτυρήθηκαν την Τρίτη για τον μαζικό τουρισμό που συρρέει στην πόλη τους με έναν «πρωτότυπο» τρόπο.

Σε βίντεο, που ανάρτησαν στο Twitter, οι ακτιβιστές εικονίζονται να σκίζουν με μαχαίρι τα λάστιχα των ποδηλάτων τουριστών, που ήταν παρκαρισμένα στο κέντρο της πόλης. Τα ποδήλατα είναι νοικιασμένα από τους επισκέπτες και τα χρησιμοποιούν για να κυκλοφορούν στην Βαρκελώνη ενώ οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι αυτά ευθύνονται για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη τους.

Κλείσιμο


Την Κυριακή ακτιβιστές της ίδιας ομάδας επιτέθηκαν σε τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε Βρετανούς τουρίστες. Τέσσερις κουκουλοφόροι έσκισαν τα λάστιχα του οχήματος και κόλλησαν στα τζάμια αυτοκόλλητα με το σύνθημα «El Turisme Mata Els Barris
» (ο τουρισμός σκοτώνει τις γειτονιές) ενώ οι Βρετανοί έντρομοι νόμιζαν ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Η οργάνωση «Arran» ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να πληρώσει για τις ζημιές που έχουν προκαλέσει τα μέλη της και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίσει τις ενέργειες της εναντίον του μαζικού τουρισμού. Το τοπικό συμβούλιο καταδίκασε τις επιθέσεις και οι επαγγελματίες της πόλης ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, αν συλληφθούν.

Στις αρχές του έτους 2.000 άτομα διαδήλωσαν στην κεντρική λεωφόρο Las Ramblas της Βαρκελώνης εναντίον του μαζικού τουρισμού, τονίζοντας ότι η αύξηση των τουριστών είναι εκτός ελέγχου και επηρεάζει τους ντόπιους, οι οποίο «εκτοπίζονται» από τις γειτονιές τους, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν τα υψηλά ενοίκια ή τα  υψηλά τιμήματα αγοράς ακινήτων, τα οποία πληρώνουν οι τουρίστες. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης