«Δε μασάει» το Κατάρ: Αυξάνει κατά 30% την παραγωγή φυσικού αερίου

«Δε μασάει» το Κατάρ: Αυξάνει κατά 30% την παραγωγή φυσικού αερίου

Οι αραβικές χώρες διεμήνυσαν ότι θα επιβάλλουν κυρώσεις σε όποια διεθνή εταιρεία συνεργαστεί με το Κατάρ - Αν δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος θα το κάνουμε μόνοι μας είπε ο επικεφαλής της Qatar Petroleum

«Δε μασάει» το Κατάρ: Αυξάνει κατά 30% την παραγωγή φυσικού αερίου
Ο Saad Sherida Al-Kaabi, επικεφαλής της Qatar Petroleum, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το εμιράτο σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή σε 100 εκατομμύρια τόνους φυσικού αερίου, ετησίως, από το 2024, όπως ανέφερε το New Arab.

«Το νέο αυτό έργο θα ενισχύσει την ηγετική θέση του Κατάρ», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Εμείς θα παραμείνουμε ο ηγέτης του υγροποιημένου φυσικού αερίου για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

Κλείσιμο
Το Κατάρ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός, στον κόσμο, υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). 

Η τρέχουσα παραγωγή του Κατάρ είναι έως και 77 εκατομμύρια τόνοι ετησίως. Η επέκταση θα αυξήσει τα επίπεδα παραγωγής μέχρι το ισοδύναμο των έξι εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου ανά ημέρα, δήλωσε ο Kaabi.

Η ανακοίνωση έρχεται, την ώρα που η περιοχή αντιμετωπίζει τη χειρότερη διπλωματική κρίση των τελευταίων ετών, αφ' ότου η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της, επέβαλαν σαρωτικό εμπάργκο στο Κατάρ τον περασμένο μήνα. Το χρονοδιάγραμμα του είναι πιθανό να θεωρηθεί τόσο πολιτικό όσο και οικονομικό.

Τη Δευτέρα, το Κατάρ έδωσε την απάντησή του, στη λίστα 13 σημείων, που αποτελούσαν τα αιτήματά από τους γείτονές της, ώστε να γίνει άρση των κυρώσεων αυτών.

Ο Kaabi είπε ότι το Κατάρ ήθελε, η αύξηση παραγωγής, να πραγματοποιηθεί μέσα από μια κοινοπραξία με διεθνείς εταιρείες. Όμως πρόσθεσε ότι το εμιράτο θα εξακολουθήσει με αυτή την κίνηση, ακόμη και αν η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της, πραγματοποιούσαν την απειλή τους για την επιβολή κυρώσεων σε όποια διεθνή εταιρεία συνεργαστεί με το Κατάρ, εάν αρνηθεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τους.

«Εάν δεν υπάρχουν εταιρείες που επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας, θα κάνουμε μόνοι μας τα 100 εκατομμύρια τόνους», είπε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης