Συν γυναιξί, τέκνοις και... 650 στρατιώταις ο Ομπάμα στην Ινδονησία

Συν γυναιξί, τέκνοις και... 650 στρατιώταις ο Ομπάμα στην Ινδονησία

Η επίσκεψή του έχει γίνει viral στη χώρα στην οποία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε ως παιδί τέσσερα χρόνια από τη ζωή του

Συν γυναιξί, τέκνοις και... 650 στρατιώταις ο Ομπάμα στην Ινδονησία
Οικογενειακές διακοπές και επιστροφή στις ρίζες. Έτσι χαρακτηρίζει ο ινδονησιακός Τύπος το ταξίδι της οικογένειας Ομπάμα στη χώρα, που άρχισε με τριήμερη διαμονή σε θέρετρο του Μπαλί, στο πολυτελές Four Seasons Resort Bali και συνεχίζεται με διήμερη περιήγηση στη Γιογκιακάρτα πριν η οικογένεια κατευθυνθεί στην Τζακάρτα, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα
πέρασε τέσσερα χρόνια στην παιδική του ηλικία.

Κλείσιμο
Από το ράφτινγκ στο Μπαλί έως τις επισκέψεις σε ναούς στην Ιάβα, οι οικογενειακές διακοπές του πολύ δημοφιλούς στην Ινδονησία πρώην προέδρου των ΗΠΑ απασχολούν ιδιαίτερα τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Οι εφημερίδες επισημαίνουν ότι ο Ομπάμα μεγάλωσε στην Τζακάρτα και την επισκέφθηκε επίσημα ως πρόεδρος των ΗΠΑ το 2010 μαζί με τη σύζυγό του και τις κόρες τους. Χαρακτηριστικός ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας Rakyat Merdeka: Ο Ομπάμα αγαπά την Ινδονησία.

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ντυμένος ανάλογα έφθασε στο τουριστικό νησί του Μπαλί με τη σύζυγό του Μισέλ και τις δύο τους κόρες το Σάββατο. «Έφθασαν αργά και έφυγαν κατευθείαν για το ξενοδοχείο τους στο Ουμπούντ», δήλωσε ο τοπικός στρατιωτικός διοικητής. Περιγράφοντας την καθημερινότητα του Ομπάμα πρόσθεσε ότι «ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ξύπνησε νωρίς το πρωί, έκανε μερικές ασκήσεις γυμναστικής στους πολυτελείς κήπους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.



Την Τετάρττη η οικογένεια έφθασε στη Γιογκιακάρτα στο νησί της Ιάβας και δύναμη 650 μελών των ινδονησιακών υπηρεσιών ασφαλείας ανέλαβε την προστασία της. Οι Ομπάμα επισκέφθηκαν τον παμπάλαιο βουδιστικό ναό του Μπορομπουντούρ που χρονολογείται στον 9ο αιώνα. Την Παρασκευή αναμένεται να ταξιδέψουν αεροπορικώς για την Τζακάρτα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έζησε τέσσερα χρόνια στην Τζακάρτα καθώς μετακόμισε στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας με την αμερικανίδα μητέρα του σε ηλικία έξι ετών. 

Στο προαύλιο του παλιού του σχολείου στο Μεντένγκ υπάρχει ένα ορειχάλκινο άγαλμα ύψους δύο μέτρων, το άγαλμα του «μικρού Μπάρι», όπως τον αποκαλούσαν οι ινδονήσιοι συμμαθητές του, το οποίο απεικονίζει τον μικρό Ομπάμα ντυμένο με κοντό παντελονάκι και κοντομάνικο μπλουζάκι να κρατά στο χέρι μια πεταλούδα.



Οι Ινδονήσιοι, που είναι φανατικοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίζουν τους Ομπάμα να περπατούν στους oρυζώνες, να κάνουν ράφτινγκ στον ποταμό Αγιούνγκ του Μπαλί, να επισκέπτονται βουδιστικούς ναούς και αναρτούν τις φωτογραφίες που γίνονται viral.

Το ινδονησιακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη του Ομπάμα πραγματοποιείται έπειτα από διάφορες προσκλήσεις που του είχε στείλει ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο. Την Παρασκευή ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τον ινδονήσιο πρόεδρο στα ανάκτορα του Μπογκόρ, στη δυτική Ιάβα. Το Σάββατο θα επισκεφτεί την Τζακάρτα, όπου θα εκφωνήσει ομιλία σε συνέδριο της ινδονησιακής διασποράς.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης