Φωτογραφία: Η Bild έκανε τη Μέρκελ... Τζαμαϊκανή εν όψει της συνεργασίας της με FDP και Πράσινους

Φωτογραφία: Η Bild έκανε τη Μέρκελ... Τζαμαϊκανή εν όψει της συνεργασίας της με FDP και Πράσινους

"Ένας μαυρο- κιτρινο-πράσινος συνασπισμός, από τα χρώματα της σημασία της Τζαμάικα, πιθανότατα να είναι η λύση για τη Μέρκελ", όπως αναφέρει η "Bild"

Φωτογραφία: Η Bild έκανε τη Μέρκελ... Τζαμαϊκανή εν όψει της συνεργασίας της με FDP και Πράσινους
Με μαλλιά ράστα και μελαψό δέρμα, η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ γίνεται... Τζαμαϊκανή ποζάροντας χαμογελαστή στο πλευρό δύο πιθανών κυβερνητικών της εταίρων: τον επικεφαλής των Ελεύθερων  Δημοκρατών (FDP), Κριστιάν Λίντνερ και τον ηγέτη των Πρασίνων, Τζεμ Εζντεμίρ.       

Το photoshop της γερμανικής εφημερίδας Bild αποτυπώνει ένα από τα σενάρια στα οποία η Μέρκελ ενδέχεται να καταφύγει ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου: τον «συνασπισμό της Τζαμάικα».

Κλείσιμο


«Ένας μαυρο- κιτρινο-πράσινος συνασπισμός- από τα χρώματα της σημασία της Τζαμάικα-, πιθανότατα να είναι η λύση για τη Μέρκελ», όπως αναφέρει η "Bild".

Μετά το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και τη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο συνασπισμού των Χριστιανοδημοκρατών, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων και στην περίπτωση του Βερολίνου.     

Ένας «σχηματισμός Τζαμάικα» - από τα χρώματα της σημαίας και των κομμάτων-, δηλαδή των Χριστιανοδημοκρατών (μαύρο χρώμα), των Ελεύθερων Δημοκρατών (κίτρινο χρώμα) και των Πρασίνων (πράσινο χρώμα) θα έλυνε τα χέρια στη Γερμανίδα καγκελάριο για να έχει ισχυρό λόγο στη Bundestag. Ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Κριστιάν Λίντνερ, έχει δώσει πνοή στο κόμμα του ενώ ο επικεφαλής των Πρασίνων, τουρκικής καταγωγής 

Πάντως, στις δημοσκοπήσεις, η Μέρκελ διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς. Η διαφορά των δύο ηγετών φθάνει τις 14 μονάδες, σύμφωνα με το ερευνητικό ινστιτούτο Forsa.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης