Ακόμη και Ρεπουμπλικανοί λένε ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να παραπεμφθεί για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης

Ακόμη και Ρεπουμπλικανοί λένε ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να παραπεμφθεί για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης

Φίλια πυρά για τον Τραμπ, καθώς μετά τους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνοι κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο της παραπομπής του μετά το σκάνδαλο με τον Μάικλ Φλιν και την απόλυση του διευθυντή του FBI

Ακόμη και Ρεπουμπλικανοί λένε ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να παραπεμφθεί για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η πρόσφατη αποκάλυψη πως ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να είχε ζητήσει από τον τότε επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ να σταματήσει την έρευνα για τον Μάικλ Φλιν, τον στενό του συνεργάτη που κατηγορείται πως είχε «κρυφές» σχέσεις με Ρώσους.

Κλείσιμο


Mάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχεται πλέον φίλια πυρά, καθώς Ρεπουμπλικανοί βουλευτές έχουν αρχίσει να θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί ο Τραμπ για παρεμπόδιση δικαιοσύνης. Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Κάρλος Κουρμπέλο μίλησε στο CNN, τονίζοντας πως το περιστατικό με τον Τραμπ θυμίζει τα περιστατικά παρεμπόδισης της δικαιοσύνης από τους πρώην προέδρους Ρίτσαρντ Νίξον και Μπιλ Κλίντον. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η παρεμπόδιση της δικαιοσύνης στην περίπτωση του Νίξον και στην περίπτωση του Κλίντον στο τέλος της δεκαετίας του 1990 είχαν θεωρηθεί αδικήματα προς παραπομπή».

Την ίδια άποψη φαίνεται πως έχει και ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Τζάστιν Άμας, ο οποίος τόνισε πως αν ισχύουν οι φήμες και αποδειχθεί ότι ο Τραμπ πράγματι ζήτησε κάτι τέτοιο από τον επικεφαλής του FBI, τότε θα καταστεί απαραίτητη η παραπομπή του.



Αλλά και από το απέναντι στρατόπεδο, ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Christopher S. Murphy έγραψε στο Twitter: «Μόλις έφυγα από τη Γερουσία. Πολλά σχόλια ακούγονται από Δημοκράτες και Ρεπουμπλικάνους για τον ακριβή ορισμό της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης». 

Όπως προκύπτει από δημοσίευμα της «New York Times» ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε ενημερωτικό σημείωμα του ίδιου του Κόμεϊ, σύμφωνα με το οποίο, ο Τραμπ του είπε: «Ελπίζω να βλέπεις ξεκάθαρα πως πρέπει να το αφήσεις αυτό, να αφήσεις τον Φλιν. Είναι ένας καλός τύπος». Ο Κόμεϊ ωστόσο φέρεται να απάντησε πως: «Συμφωνώ ότι είναι ένας καλός άνθρωπος», χωρίς ωστόσο να δεχθεί να βάλει τέλος στην έρευνα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης