Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο μια ημέρα πριν τη συνάντηση Τραμπ-Σι Τζινπίνγκ

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο μια ημέρα πριν τη συνάντηση Τραμπ-Σι Τζινπίνγκ

Η εκτόξευση έγινε στις 06:42 το πρωί, τοπική ώρα, από την ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πύραυλος δεν έφτασε εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ιαπωνίας

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο μια ημέρα πριν τη συνάντηση Τραμπ-Σι Τζινπίνγκ
Βαλλιστικό πύραυλο στη θάλασσα εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα
μια ημέρα πριν τη συνάντηση κορυφής ΗΠΑ-Κίνας στην οποία αναμένεται να συζητηθεί το οπλικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας η εκτόξευση έγινε από την πόλη Σίνπο και ο πύραυλος κάλυψε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων.



Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε μια ημέρα πριν τη συνάντηση κορυφής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Φλόριντα, όπου στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η άσκηση πίεσης στη Βόρεια Κορέα να τερματίσει την ανάπτυξη των όπλων της.

Οποιαδήποτε εκτόξευση αντικειμένων που κάνει χρήση τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων αποτελεί παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά η Βόρεια Κορέα αψηφά την απαγόρευση, θεωρώντας την καταστρατήγηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην αυτοάμυνα και την εξερεύνηση του διαστήματος.

Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να εκτοξεύσει έναν βαλλιστικό πύραυλο πριν από δύο εβδομάδες από τις ανατολικές της ακτές και νωρίτερα τον Μάρτιο εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους προς την κατεύθυνση της Ιαπωνίας, μερικοί από τους οποίους πλησίασαν τα 300 χιλιόμετρα από τις ακτές της.

Σύμφωνα με το κεντρικό στρατηγείο των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν πως ο βαλλιστικός πύραυλος ήταν μέσου βεληνεκούς και τύπου ΚΝ-15, ο οποίος είναι ο ίδιος τύπος με αυτόν που η ασιατική χώρα εκτόξευσε δοκιμαστικά τον Φεβρουάριο.

Καταδικάζει το Τόκιο
Για ξεκάθαρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα, με την Ιαπωνία να εκφράζει τον αποτροπιασμό της και να καταδικάζει την προκλητική αυτή πράξη.

Η εκτόξευση έγινε στις 06:42 το πρωί, τοπική ώρα, από την ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πύραυλος δεν έφτασε εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ιαπωνίας.

Τα αεροσκάφη και τα πλοία που βρίσκονται στην αναφερόμενη θαλάσσια περιοχή, δεν φαίνεται να έχουν εντοπίσει συντρίμμια του πυραύλου εντός της περιοχής ενδιαφέροντος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης