Eurovision: Η Ισπανία απαιτεί την ελευθερία του Τύπου και της γνώμης από την EBU

Eurovision: Η Ισπανία απαιτεί την ελευθερία του Τύπου και της γνώμης από την EBU

Μια ημέρα πριν τον μεγάλο τελικό, ο διαγωνισμός αντιμετωπίζει διαρκώς προβλήματα

eurovision-spain-m
Επεισοδιακή είναι η φετινή Eurοvision που γίνεται στο Μάλμε της Σουηδίας. Η γενική πρόβα του τελικού, η οποία αρχίζει στις 22:00 το βράδυ και σε αυτήν θα ψηφίσουν οι εθνικές επιτροπές καθορίζοντας το 50% του αποτελέσματος, είναι μετέωρη.

Η ημέρα ξεκίνησε με την Ολλανδία να βρίσκεται υπό έρευνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών (EBU) εξαιτίας «ενός ανεξήγητου περιστατικού».

Ο Ολλανδός τραγουδιστής έχασε τη θέση του στην προτελευταία πρόβα του σόου στο Μάλμε της Σουηδίας την Παρασκευή, όπου επρόκειτο να εμφανιστεί στην πέμπτη θέση, πριν την Εντέν Γκολάν που εκπροσωπεί το Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή της, πριν από λίγο, η Δημόσια Τηλεόραση της Ισπανίας αμφισβήτησε την αξιοπιστία της Eurovision 2024.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στο Χ/Twitter, το ισπανικό κρατικό δίκτυο RTVE ανέφερε: «Η ισπανική αντιπροσωπεία στη Eurovision μετέφερε στην EBU τη δέσμευσή της για την ελευθερία του Τύπου και της γνώμης και απαίτησε από τη Eurovision να διασφαλίσει τον σεβασμό της».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ισπανία είναι μία από τις «Big Five», δηλαδή μία από τις πέντε χώρες που συνεισφέρουν τα περισσότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), δηλαδή στη διοργανώτρια Αρχή της Eurovision 2024.

Η Ολλανδία κινδυνεύει να αποκλειστεί από τον μεγάλο τελικό

Η συμμετοχή της Ολλανδίας στη Eurovision από τον Γιόουστ Κλάιν και το τραγούδι «Euro-Papa», βρίσκεται υπό έρευνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών (EBU) εξαιτίας «ενός ανεξήγητου περιστατικού» και δεν θα κάνει ξανά πρόβες μέχρι νεωτέρας.

Ο Ολλανδός τραγουδιστής έχασε τη θέση του στην προτελευταία πρόβα του σόου στο Μάλμε της Σουηδίας την Παρασκευή, όπου επρόκειτο να εμφανιστεί στην πέμπτη θέση, πριν την Εντέν Γκολάν που εκπροσωπεί το Ισραήλ.

Ξένα μέσα αναφέρουν πως δεν είναι ακόμη σαφές, εάν ο Κλάιν θα εμφανιστεί στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, ενώ δεν αποκλείεται η Ολλανδία να αποσυρθεί και από μόνη της. Η Daily Mail υποστήριξε αρχικά ότι ο Ολλανδός δεν έκανε την πρόβα, επειδή ήθελε να κάνει μία δήλωση επί σκηνής, μετά το περιστατικό με την εκπρόσωπο του Ισραήλ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αλλά τον εμπόδισαν.
Corinne_Cumming___EBU_3A5A6816-Enhanced-NR
Σε θρίλερ εξελίσσεται η συμμετοχή της Ολλανδίας στον αυριανό τελικό της Eurovision
Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες όμως, ο καλλιτέχνης πιάστηκε στα χέρια με έναν φωτογράφο. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάποιες ανεπίσημες πηγές υποστηρίζουν ότι ο Κλάιν χτύπησε μέλος της ισραηλινής συμμετοχής, που κορόιδεψε τον θάνατο του πατέρα του, ακόμα όμως δεν έχει βγει επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν.

Η EBU ανέφερε σε ανακοίνωσή της:

«Αυτή τη στιγμή διερευνούμε ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορά τον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι νεωτέρας. Δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια αυτή τη στιγμή και θα ενημερώσουμε εν ευθέτω χρόνω».

Φωτογραφία: Corinne Cumming - EBU

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ στην Αγία Πετρούπολη - Λεωφορείο με επιβάτες «βούτηξε» σε ποτάμι, 3 οι νεκροί - Δείτε σε βίντεο την πτώση

Ποιος είναι ο αρχηγός των «Λύκων της Νύχτας» γνωστός και ως «χειρουργός» που βρέθηκε στην ορκωμοσία του Πούτιν


Τα χασμουρητά της Μαρίνας Σάττι, η απάντηση της ΕΡΤ και οι παρουσιαστές του ημιτελικού της Eurovision
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης