Ο Τραμπ ψάχνει ξένους εργάτες για να μαζέψουν τα σταφύλια στους αμπελώνες του!

Ο Τραμπ ψάχνει ξένους εργάτες για να μαζέψουν τα σταφύλια στους αμπελώνες του!

Παρά την αντιμεταναστευτική του ρητορική, ο Αμερικανός πρόεδρος θα απασχολήσει 29 αλλοδαπούς στους αμπελώνες του, μέσω ενός ειδικού προγράμματος, που χορηγεί βίζα σε εποχιακούς ξένους εργάτες 

Ο Τραμπ ψάχνει ξένους εργάτες για να μαζέψουν τα σταφύλια στους αμπελώνες του!
Ένα από τα συνθήματα της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ
ήταν: «Να αγοράζετε αμερικανικά προϊόντα, να προσλαμβάνετε Αμερικανούς»
Κλείσιμο
, όμως, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η τοπική εφημερίδα Daily Progress, οι αμπελώνες και το οινοποιείο Τραμπ στη Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια αναζητούν αλλοδαπούς εργάτες για να μαζέψουν τα σταφύλια!

Η επιχείρηση, που διευθύνεται από τον 33χρονο γιο του νέου πλανητάρχη Έρικ Τραμπ, έχει κάνει αίτηση μέσω ειδικού προγράμματος χορήγησης βίζας σε ξένους εποχιακούς εργάτες, να προσλάβει συνολικά 29 αλλοδαπούς για να μαζέψουν τα σταφύλια, αφού δεν βρέθηκαν Αμερικανοί πολίτες πρόθυμοι να εργαστούν σε αυτές τις θέσεις. Το πρόγραμμα χορήγησης βίζας H-2A δίνει την δυνατότητα στους εργοδότες να προσλάβουν προσωπικό για αγροτικές ή άλλες εποχιακές εργασίες και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, όταν το εγχώριο εργατικό δυναμικό δεν επαρκεί. 



Εξαιτίας της έλλειψης ντόπιων εργατών στην περιοχή, τουλάχιστον, άλλοι τρεις αμπελώνες έχουν υποβάλλει αίτηση για να προσλάβουν ξένους εργάτες. «Είναι δύσκολο να βρει κανείς εργάτες», δήλωσε η δικηγόρος Libby Whitley, η οποία έχει εργαστεί για αρκετούς εργοδότες στην πόλη συμπεριλαμβανομένου και του Έρικ Τραμπ.



Αρχικά, τον Δεκέμβριο, οι αμπελώνες Τραμπ είχαν υποβάλει αίτηση για έξι ξένους εργάτες, αλλά δύο μήνες αργότερα η επιχείρηση ζήτησε και άλλους 23 εργαζόμενους. Στα καθήκοντα των εργατών περιλαμβάνεται η φύτευση, η καλλιέργεια, το κλάδεμα και η γενικότερη φροντίδα των αμπελιών καθώς και η συγκομιδή των καρπών τους. Η αμοιβή για κάθε εργάτη είναι 10,72 δολάρια την ώρα.

Η Whitley ανέφερε ότι εργάτες από τις Φιλιππίνες, την Κένυα, την Ινδονησία και τη Νιγηρία έδειξαν ενδιαφέρον να εργαστούν στους αμπελώνες της Βιρτζίνια αλλά δεν συνέβη το ίδιο με Αμερικανούς πολίτες. Η ίδια, αποκάλυψε ότι αρκετοί έστειλαν emails για να εκφράσουν την οργή τους που ο Αμερικανός πρόεδρος θα προσλάβει ξένους εργάτες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης