Εσείς θα κάνατε κρουαζιέρα στον πυθμένα του Ατλαντικού για να δείτε τον... Τιτανικό;

Εσείς θα κάνατε κρουαζιέρα στον πυθμένα του Ατλαντικού για να δείτε τον... Τιτανικό;

Την επανάσταση στον κόσμο του ταξιδιού πρόκειται να φέρει σύντομα η εταιρεία Blue Marble Private

Εσείς θα κάνατε κρουαζιέρα στον πυθμένα του Ατλαντικού για να δείτε τον... Τιτανικό;
Την επανάσταση στον κόσμο του ταξιδιού πρόκειται να φέρει σύντομα η Blue Marble Private, η εταιρεία που είχε την πρωτοποριακή ιδέα να οργανώσει κρουαζιέρες στον πυθμένα του Ατλαντικού, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δουν με τα μάτια τους τον Τιτανικό και - γιατί όχι - να περπατήσουν στο κατάστρωμά του.

Σύμφωνα με το Sky News, οι πρωτότυπες υποβρύχιες κρουαζιέρες θα ξεκινήσουν από τον Μάιο του 2018. Κάθε κρουαζιέρα θα διαρκεί συνολικά οκτώ ημέρες και θα δίνει σε εννέα τυχερούς επιβάτες τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το θρυλικό ναυάγιο, έναντι του ομολογουμένως τσουχτερού αντιτίμου των 99.000 ευρώ.


Αφετηρία της κρουαζιέρας θα είναι το νησί Νέα Γη στον Καναδά.


Ένα ελικόπτερο ή υδροπλάνο θα μεταφέρει αρχικά τους τολμηρούς ταξιδιώτες σε ένα σκάφος, όπου θα περνούν τις πρώτες δύο ημέρες της κρουαζιέρας τους, μαθαίνοντας τα πάντα για τον Τιτανικό από επιστήμονες και ειδικούς μελετητές. Παράλληλα, θα συμμετέχουν σε μαθήματα προσανατολισμού και εξοικείωσης με τον εξοπλισμό του υποβρυχίου σκάφους που θα τους μεταφέρει στο ναυάγιο.
Κλείσιμο



Την Τρίτη ημέρα ξεκινά η πραγματική διασκέδαση. Ανά τρεις, οι ταξιδιώτες θα επιβιβάζονται σε ένα υποβρύχιο κατασκευασμένο από τιτάνιο και ανθρακονήματα, το οποίο θα τους μεταφέρει στον πυθμένα του Ατλαντικού, φτάνοντας σε βάθος 4.000 μέτρων.

Το υποβρύχιο σκάφος θα φτάνει μέχρι το κατάστρωμα του βυθισμένου πλοίου και το σημείο όπου βρισκόταν η τεράστια μεγαλοπρεπής σκάλα του.

«Οι άνθρωποι που έχουν επισκεφθεί το ναυάγιο του Τιτανικού είναι πολύ λιγότεροι από εκείνους που έχουν ταξιδέψει στο διάστημα ή έχουν σκαρφαλώσει στην κορφή του Έβερεστ» δηλώνει η εταιρεία. 

Ο Τιτανικός βυθίστηκε μετά από πρόσκρουση σε παγόβουνο στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη. Πάνω από 1.500 από τους 2.224 επιβάτες και μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους, στο διασημότερο ίσως ναυάγιο της ιστορίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης