Αυτός είναι ο «δίδυμος αδερφός» του Τριντό που έχει τρελάνει την Ολλανδία

Αυτός είναι ο «δίδυμος αδερφός» του Τριντό που έχει τρελάνει την Ολλανδία

O Κλαβέρ μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι με το κόμμα του να καταλαμβάνει στις δημοσκοπήσεις την τρίτη θέση (17 έδρες)

Αυτός είναι ο «δίδυμος αδερφός» του Τριντό που έχει τρελάνει την Ολλανδία
Οι γυναίκες κρέμονται από τα χείλη του. Ο «Τριντό της Ολλανδίας» είναι 30 Μαίων, με ατίθαση κόμη και έντονο βλέμμα. 

Ο λόγος για τον Γιέσε Κλαβέρ
Κλείσιμο
, που έχει Μαροκινό πατέρα και μητέρα με ινδονησιακή καταγωγή, και ο οποίος ηγείται του κόμματος της Πράσινης Αριστεράς στην Ολλανδία. Με απήχηση ιδιαίτερα στη νεολαία, ο Κλαβέρ, ο οποίος είναι πατέρας δύο αγοριών, έρχεται να ταράξει τα νερά στις κοινοβουλευτικές εκλογές
που διεξάγονται την Τετάρτη στην πατρίδα του Γερούν Ντάισελμπλουμ. 






Με το 60% των Ολλανδών να παραμένει αναποφάσιστο, ο Κλαβέρ μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι με το κόμμα του να καταλαμβάνει στις δημοσκοπήσεις την τρίτη θέση (17 έδρες), μετά τους Φιλελεύθερους του Ολλανδού πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε και το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας του Χέερτ Βίλντερς.



Ο Κλαβέρ φαίνεται να καλύπτει το κενό, ως τη φωνή εκείνων που θέλουν ένα πολιτικό μήνυμα ανεκτικότητας. Είναι ο πιο νέος ηγέτης πολιτικού κόμματος στην ιστορία της Ολλανδίας με πολλούς χρήστες των social media να τον συγκρίνουν με τον Τζάστιν Τριντό, τον ιδιαίτερα γοητευτικό Καναδό πρωθυπουργό.



Όπως υποστηρίζει το Reuters, o Κλαβέρ θα μπορούσε να μετατρέψει την Πράσινη Αριστερά σε ένα από τα κόμματα που θα μπορούσαν να μπουν στη νέα κυβέρνηση ενώνοντας τις δυνάμεις του με τα άλλα (κόμματα) προκειμένου να βάλει στο περιθώριο τον «Τραμπ της Ολλανδίας», τον ακροδεξιό Βίλντερς.  



Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα του Κλαβέρ θα τετραπλασιάσει την εκπροσώπησή του στο κοινοβούλιο, κερδίζοντας 17 έδρες. Αν τα καταφέρει τελικά, όπως είπε στο Reuters, ο Κλαβέρ θα αυξήσει τις δαπάνες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα αντιμετωπίσει τα κοινωνικά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων το 40% των Μαροκινών και Τούρκων μεταναστών αισθάνονται ανεπιθύμητοι.«Είναι τρομερό άνθρωποι που γεννήθηκαν στην Ολλανδία να νιώθουν ότι δεν είναι μέρος αυτής της κοινωνίας. Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρεπόμαστε και θέλω να το αλλάξω», έχει δηλώσει. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης