Σε κλίμα έντασης η ομιλία Τσαβούσογλου στη Γαλλία

Σε κλίμα έντασης η ομιλία Τσαβούσογλου στη Γαλλία

Το Παρίσι προσπαθεί να ρίξει τους τόνους 

Σε κλίμα έντασης η ομιλία Τσαβούσογλου στη Γαλλία
Σε κλίμα έντασης έλαβε χώρα συγκέντρωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην πόλη Μετς της Γαλλίας. 

Περίπου 800 άτομα της τουρκικής μειονότητας που ζουν στην ανατολική Γαλλία υποδέχθηκαν τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, την ώρα που η Γαλλία προσπαθεί να ρίξει τους τόνους ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία.

Κλείσιμο
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Μαρκ Ερό, δικαιολόγησε την άδεια για την τουρκική εκδήλωση στην πόλη Μετς, κάνοντας λόγο για «κράτος δικαίου».

«Σε αυτή την περίπτωση, επειδή δεν υπάρχει προφανής απειλή διαταραχής της δημόσιας τάξης, δεν υπήρχε λόγος να απαγορεύσουμε την εκδήλωση, η οποία, παρεμπιπτόντως, δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο ανάμειξης στην γαλλική πολιτική ζωή» δήλωσε.

Κατά τη ομιλία του, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο Τσαβούσογλου, προσκεκλημένος τοπικής τουρκικής οργάνωσης, επετέθη κατά της Ολλανδίας, την οποία χαρακτήρισε «πρωτεύουσα του φασισμού».

«Φασισμός», «ναζισμός» οι ίδιοι όροι χρησιμοποιήθηκαν και από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ολλανδίας σήμερα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε εκστρατεία στο Μετς υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία για την περαιτέρω ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου, που κατηγορείται για αυταρχική παρεκτροπή, κυρίως μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

«Ερχόμαστε για να υποστηρίξουμε την χώρα μας, την Τουρκία. Ο Τσαβούσογλου είναι δημοφιλής, είναι πολύ γνωστός. Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει κάνει πολλές αλλαγές στην Τουρκία...έχει δώσει περισσότερη βοήθεια στους ανθρώπους, στους ανάπηρους, έχει φτιάξει δρόμους, έχει κτίσει γέφυρες, τούνελ», δήλωσε η Σιμπίλ, εργάτρια, που θα ψηφίσει «χωρίς δισταγμό», «ναι» στις 16 Απριλίου από τη Γαλλία όπου θα συνεχίσει να ζει και να εργάζεται.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης