Ο τελευταίος πολίτης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης βρίσκεται αποκλεισμένος... στη Ρωσία!

Ο τελευταίος πολίτης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης βρίσκεται αποκλεισμένος... στη Ρωσία!

Ο 58χρονος άνδρας, κάτοχος διαβατηρίου της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, καταδικάστηκε σε θάνατο για μια σωρεία ειδεχθών πράξεων το 1991

Ο τελευταίος πολίτης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης βρίσκεται αποκλεισμένος... στη Ρωσία!
Άπατρις, με ένα διαβατήριο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ο 58χρονος Vasily Babina, βρέθηκε αυτό τον μήνα έξω από τα κάγκελα της φυλακής, μετά από 26 χρόνια για να διαπιστώσει ότι η χώρα του έχει «εξαφανιστεί»...

«Ο άνδρας χωρίς πατρίδα» καταδικάστηκε σε θάνατο στο εκτελεστικό απόσπασμα για ληστεία, διάρρηξη και δολοφονία το 1991, την χρονιά που κατέρρευσε η πρώην Σοβιετική Ένωση. Έξι χρόνια αργότερα, όταν η Ρωσία κατάργησε την θανατική ποινή, το δικαστήριο μετέτρεψε την θανατική ποινή σε φυλάκιση 26 ετών και αυτόν τον μήνα, καθώς ο κρατούμενος εξέτισε την ποινή του, βρέθηκε έξω από τα κάγκελα της φυλακής κρατώντας στα χέρια του ένα σοβιετικό διαβατήριο.

Κλείσιμο


Η μοναδική περίπτωση του Vasily Babina απασχόλησε δικαστήριο στην ρωσική πόλη Γεκατερίνμπουργκ (Αικατερίνμπουργκ), το οποίο απεφάνθη ότι ο 58χρονος είναι ένα άτομο «χωρίς πατρίδα» και γι' αυτό τον λόγο θα πρέπει να κρατηθεί σε κέντρο μεταναστών μαζί με άλλους αλλοδαπούς που έχουν βρεθεί παράνομα στη Ρωσία. Ρώσοι αξιωματούχοι ελπίζουν να απελαθεί ο άνδρας στην γενέτειρά του, που σήμερα είναι το Καζακστάν, οι αρχές του οποίου έχουν κληθεί να επιβεβαιώσουν την υπηκοότητα του Babina.

Στο μεταξύ η υπόθεση του 58χρονου έχει ενεργοποιήσει ακτιβιστές, που κάνουν εκστρατεία ώστε ο πολίτης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να ενωθεί με τους συγγενείς του στη ρωσική δημοκρατία του Αλτάι, στα σύνορα με το Καζακστάν.

Ο Roman Kachanov, δικηγόρος του Vasily Babina δήλωσε: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει ο Babina να παραμείνει στη Ρωσία. Όμως, δεν έχουν εξηγήσει τον λόγο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης