Μεγαλοστέλεχος της Kaspersky κατηγορείται για κατασκοπεία

Μεγαλοστέλεχος της Kaspersky κατηγορείται για κατασκοπεία

Η ρωσική εταιρεία κράτησε αποστάσεις, αναφέροντας στην ανακοίνωσή της ότι δεν συνδέεται με τις ενέργειες ενός υπαλλήλου της

Μεγαλοστέλεχος της Kaspersky κατηγορείται για κατασκοπεία
Αντιμέτωπο με βαρύτατες κατηγορίες περί κατασκοπείας βρίσκεται ένα μεγαλοστέλεχος της ρωσικής εταιρείας λογισμικών Kaspersky Lab, ο οποίος συνελήφθη από τις ρωσικές αρχές και κρατείται. 

Συγκεκριμένα ο Ρουσλάν Στογιανόφ, όπως επιβεβαιώνει η υπηρεσία καταπολέμησης και πρόληψης του διαδικτυακού εγκλήματος, κρατείται εδώ και δύο ημέρες στη Μόσχα, στις φυλακές του Λεφόρτοβο. 

Κλείσιμο
Η εταιρεία κράτησε αποστάσεις, αναφέροντας στην ανακοίνωσή της ότι δεν συνδέεται με τις ενέργειες ενός υπαλλήλου της. «Όπως ενημερωθήκαμε από τις αρχές ο συγκεκριμένος υπάλληλος βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών πριν από την πρόσληψή του από εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά το κείμενο.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως ο Ρουσλάν Στογιανόφ έχει εργαστεί στην ειδική μονάδα αντιμετώπισης και πρόληψης κυβερνοεγκλήματος του ρωσικού υπουργείου εσωτερικών από το 2000 μέχρι και το 2006 (η συγκεκριμένη ομάδα του υπουργείου εσωτερικών έχει το κωδικό όνομα Τομέας Κ). 

Σύμφωνα με αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο Ruslan Stoyanov είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και προγραμματιστής ο οποίος φεύγοντας από το δημόσιο και επιλέγοντας τα περισσότερα χρήματα του ιδιωτικού τομέα κατάφερε να διατηρήσει εξαιρετικές επαφές με τους πρώην συναδέλφους του, με τους οποίους συνέχισε να έχει εξαιρετική συνεργασία σε πολλά κομμάτια. 

Ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από το Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τη συγκεκριμένη σύλληψη, με το γραφείο τύπου να αρκείται στη δήλωση: «θα μάθετε σύντομα το πόρισμα της ανακριτικής διαδικασίας». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης