Ολλανδική «απάντηση» στην απόφαση του Τραμπ για τις αμβλώσεις

Ολλανδική «απάντηση» στην απόφαση του Τραμπ για τις αμβλώσεις

Η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου και Συνεργασιών, Λιλιάν Πλούμεν, πρότεινε τη δημιουργία διεθνούς fund, ως αντίμετρο στην κίνηση του Αμερικανού προέδρου να «κόψει» τη χρηματοδότηση στις εταιρείες που ενεργοποιούνται στον τομέα του ελέγχου των γεννήσεων

Ολλανδική «απάντηση» στην απόφαση του Τραμπ για τις αμβλώσεις
Την πρωτοβουλία δημιουργίας ενός διεθνούς ταμείου, το οποίο θα συγκεντρώνει πόρους για τη χρηματοδότηση εταιρειών που ενεργοποιούνται στον τομέα των αμβλώσεων, αναλαμβάνει η κυβέρνηση της Ολλανδίας, ως ένα πρώτο αντίμετρο κατά της σχετικής της απόφασης του νέου Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός υπέγραψε την Δευτέρα (23/1) προεδρικό διάταγμα, με το οποίο απαγόρευσε τη χρηματοδότηση εταιρειών που ενεργοποιούνται στον τομέα των αμβλώσεων, κυρίως σε συμβουλευτικό επίπεδο. Η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου και Συνεργασιών, Λιλιάν Πλούμεν, πρότεινε τη δημιουργία ενός διεθνούς fund, το οποίο θα ενισχύει οικονομικά τις οργανώσεις που ενημερώνουν τις γυναίκες για τον έλεγχο των γεννήσεων.

Η κυρία Πλούμεν προέταξε το σχέδιό της ως μία προφανή αντίδραση στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να «κόψει» τη χρηματοδότηση στις εν λόγω εταιρείες. Η υπογραφή του σχετικού διατάγματος από τον Αμερικανό πρόεδρο, κατά τις πρώτες ημέρες της ηγεσίας του, γνωστό ως Mexico City Policy, «κόβει» την κυβερνητική χρηματοδότηση των οργανισμών-εταιρειών που δρουν συμβουλευτικά στον τομέα του ελέγχου των γεννήσεων.

Η Ολλανδή υπουργός τόνισε ότι η χρηματοδότηση του διεθνούς fund θα προέρχεται τόσο από κυβερνητικούς πόρους, όσο και από επιχειρηματίες, αλλά και δίκτυα οργάνωσης, τα οποία επιθυμούν να αντιδράσουν στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου.
Κλείσιμο

«Αποτελεί πρωτεύον δικαίωμα των γυναικών να επιλέγουν αν θέλουν να γίνουν μητέρες και υπό ποιες συνθήκες» δήλωσε χαρακτηριστικά η Λιλιάν Πλούμεν στην ολλανδική Βουλή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης