Τρεις χιλιάδες τόνοι οικιακά απορρίμματα κατέληξαν στον ποταμό Γιανγκτσέ

Τρεις χιλιάδες τόνοι οικιακά απορρίμματα κατέληξαν στον ποταμό Γιανγκτσέ

Τα απορρίμματα κατέληξαν στον ποταμό νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού δύο εταιρείες στις οποίες είχε ανατεθεί η αποκομιδή οικιακών απορριμμάτων προσέλαβαν υπεργολάβους, ανέφερε το Νέα Κίνα

Τρεις χιλιάδες τόνοι οικιακά απορρίμματα κατέληξαν στον ποταμό Γιανγκτσέ
 Οι αρχές της Κίνας έθεσαν υπό κράτηση 11 ανθρώπους με την κατηγορία πως έριξαν 2.900 τόνους σκουπιδιών στον ποταμό Γιανγκτσέ στην επαρχία Τζιανγκσού, όπως μετέδωσε αργά χθες βράδυ το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
   
Τα απορρίμματα κατέληξαν στον ποταμό νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού δύο εταιρείες στις οποίες είχε ανατεθεί η αποκομιδή οικιακών απορριμμάτων προσέλαβαν υπεργολάβους, ανέφερε το Νέα Κίνα.
   
Κλείσιμο
Οι κινεζικές αρχές έχουν αρχίσει μια εκστρατεία για να πατάξουν τη ρύπανση, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ζημιά που έχει προκληθεί στο νερό, στο έδαφος και στην ποιότητα του αέρα σε διάφορες περιοχές της χώρας, όμως αξιωματούχοι παραδέχονται ότι οι έλεγχοι και η επιβολή του νόμου συνεχίζουν να μην επαρκούν.
   
Καθώς οι περισσότερες από τις πόλεις της Κίνας περιβάλλονται από χωματερές, η Κίνα, η οποία αστικοποιείται με ταχείς ρυθμούς, δυσκολεύεται να διαχειριστεί τις αυξανόμενες ποσότητες απορριμμάτων.
   
Το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι 246 μεγάλου και μεσαίου μεγέθους πόλεις παρήγαγαν 185 εκατομμύρια τόνους αστικών απορριμμάτων το 2015, ενώ τα βιομηχανικά απόβλητα υπολογίζεται ότι ανήλθαν σε 1,91 δισεκ. τόνους την ίδια χρονική περίοδο.
   
Η κινεζική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο ένα σχέδιο που προβλέπει ότι θα χρειαστεί να δαπανηθούν 192,4 δισεκατομμύρια γιούαν (27,7 δισεκ. δολάρια) από το 2016 ως το 2020 για να βελτιωθεί ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης