Ντόναλντ Τραμπ: Καθηγήτριες ψυχιατρικής εκφράζουν σοβαρή ανησυχία για την ψυχική του σταθερότητα

Ντόναλντ Τραμπ: Καθηγήτριες ψυχιατρικής εκφράζουν σοβαρή ανησυχία για την ψυχική του σταθερότητα

Γιατί τρεις κορυφαίες καθηγήτριες ψυχιατρικής από τα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και της Καλιφόρνια θεωρούν ότι ο νέος πλανητάρχης, Ντόναλντ Τραμπ, δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για τον Λευκό Οίκο

Ντόναλντ Τραμπ: Καθηγήτριες ψυχιατρικής εκφράζουν σοβαρή ανησυχία για την ψυχική του σταθερότητα
Ενώ στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα να παραδώσει την σκυτάλη στον νεοεκλεγέντα Ντόναλντ Τραμπ, τρεις κορυφαίες καθηγήτριες ψυχιατρικής στις ΗΠΑ με επιστολή τους στον Ομπάμα εκφράζουν τις σοβαρές τους ανησυχίες για την ψυχική σταθερότητα του Αμερικανού μεγιστάνα.

Στην επιστολή τους οι καθηγήτριες από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια παροτρύνουν τον Μπαράκ Ομπάμα να ζητήσει μια «πλήρη ιατρική και νευροψυχιατρική αξιολόγηση» για τον Ντόναλντ Τραμπ, προτού ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Κλείσιμο
«Η εμφανής του αδυναμία να διακρίνει ανάμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα μας οδηγεί στο να αμφισβητούμε την ικανότητά του για τις τεράστιες ευθύνες της θέσης του»,
αναφέρουν οι καθηγήτριες στην επιστολή τους και συμπληρώνουν ότι δεν κάνουν εικασίες για μια διάγνωση αλλά, «η μεγαλομανία, η παρορμητικότητα και η υπερευαισθησία στην κριτική τις οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι είναι ακατάλληλος για τον Λευκό Οίκο».

Την επιστολή υπογράφουν η Judith Lewis Herman, καθηγήτρια ψυχιατρικής στην ιατρική σχολή του Χάρβαρντ, η Nanette Gartrell, καθηγήτρια ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ερευνήτρια και συγγραφέας και η ακτιβίστρια και καθηγήτρια ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Diane Mosbacher.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται υπό αμφισβήτηση η ικανότητα του Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει στα χέρια του την τύχη των ΗΠΑ. Τον Αύγουστο ο Μπαράκ Ομπάμα είχε αμφισβητήσει την κρίση και την ιδιοσυγκρασία του Τραμπ και τον είχε χαρακτηρίσει «ακατάλληλο να υπηρετήσει ως πρόεδρος».

Τον Ιούνιο, το περιοδικό Atlantic είχε σκιαγραφήσει το ψυχολογικό πορτρέτο του Ντόναλντ Τραμπ και τον είχε αποκαλέσει «νάρκισσο, ιδιότροπο και μεγαλομανή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης