Ο Ομπάμα ζητά την επανεξέταση των αμερικανικών εκλογών φοβούμενος επίθεση Ρώσων χάκερς

Ο Ομπάμα ζητά την επανεξέταση των αμερικανικών εκλογών φοβούμενος επίθεση Ρώσων χάκερς

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος προέβη σε αυτή την ανακοίνωση μετά τις συνεχείς εκκλήσεις από ακτιβιστές και ειδικούς υπολογιστών οι οποίοι ισχυρίζονται ότι υπήρχαν ανωμαλίες στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στα κράτη που ήταν κρίσιμα για την νίκη του Τραμπ

Ο Ομπάμα ζητά την επανεξέταση των αμερικανικών εκλογών φοβούμενος επίθεση Ρώσων χάκερς
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την «πλήρη επανεξέταση» των αμερικανικών εκλογών προκειμένου να διαπιστωθεί αν το αποτέλεσμα επηρεάστηκε από Ρώσους χάκερ.

«Μπορεί να έχουμε περάσει σε ένα άλλο επίπεδο και καθήκον μας είναι να προβούμε σε απολογισμό, να το εξετάσουμε και να διεξάγουμε ενέργειες, για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί και να γνωστοποιήσουμε όσα μάθαμε», ανέφερε η Λίζα Μόνακο, σύμβουλος εσωτερικής ασφαλείας του Μπάρακ Ομπάμα.

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος προέβη σε αυτή την ανακοίνωση μετά τις συνεχείς εκκλήσεις από ακτιβιστές και ειδικούς υπολογιστών οι οποίοι ισχυρίζονται ότι υπήρχαν ανωμαλίες στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στα κράτη που ήταν κρίσιμα για την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ Ομπάμα αναμένει τα αποτελέσματα της επανεξέτασης πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου. 

Η κ. Μόνακο τόνισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπόψη της τις συνέπειες αποκαλύπτοντας τα αποτελέσματα της επανεξέτασης δημοσίως.
Κλείσιμο

Πάντως, τον περασμένο Οκτώβριο, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κατηγόρησε επίσημα τη Ρωσία για το χακάρισμα της Εθνικής Επιτροπής και άλλων πολιτικών οργανώσεων και «προορίζεται για να παρέμβει στην εκλογική διαδικασία».

Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών επανέλαβαν την κατηγορία αυτή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης