Wikileaks: Το ίδρυμα Κλίντον κάλυψε τον ακριβό γάμο της Τσέλσι

Wikileaks: Το ίδρυμα Κλίντον κάλυψε τον ακριβό γάμο της Τσέλσι

Η κόρη του «προεδρικού» ζεύγους φέρεται να χρησιμοποιούσε συστηματικά πόρους από το Ίδρυμα για μία τουλάχιστον 10ετία

Wikileaks: Το ίδρυμα Κλίντον κάλυψε τον ακριβό γάμο της Τσέλσι
Με χρήματα του Ιδρύματος Κλίντον, τα οποία προέρχονται από χορηγίες και προσφορές Αμερικανών πολιτών και επιχειρηματιών, φέρεται να πραγματοποιήθηκε ο πανάκριβος γάμος της κόρης του «προεδρικού» ζεύγους, Τσέλσι, όπως διέρρευσε μέσω εγγράφων του 2012 που δημοσιεύτηκαν στα wikileaks, λίγες μόλις ώρες πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές.

Με μήνυμά του ο επικεφαλής μεγάλης δικηγορικής εταρείας, Ντάουγκ Μπαντ, ο οποίος επικοινωνεί με τον -επίσης- επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα, τον οποίο προτρέπει να της μιλήσει και να βάλει ένα τέλος σε αυτήν την ιστορία.

Κλείσιμο
«Η έρευνα για τους πόρους που χρησιμοποιεί στην καμπάνια της και τα ποσά που διαθέτει -και που- από το Ίδρυμα για το γάμο και τη ζωή της επί μία 10ετία, τους φόρους των γονιών της και άλλα πολλά, βρίσκεται σε εξέλιξη. Ελπίζω να της μιλήσεις και να βάλεις ένα τέλος σε αυτό», έγραφε στο μήνυμά του ο γνωστός δικηγόρος, σύμφωνα, πάντα, με όσα διέρρευσαν στα wikileaks.

Τα έγγραφα δεν αναφέρουν συγκεκριμένο ποσό για το ποσό που «τράβηξε» η Τσέλσι Κλίντον από το Ίδρυμα της οικογένειάς της, ή αν κάλυψε ακόμη και ολόκληρο το κόστος του πανάκριβου γάμου. Σε άλλο μήνυμα, ο κ.Μπαντ εμφανίζεται να αναφέρει πως «δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από έναν στενό φίλο» του Μπιλ Κλίντον, ενώ χαρακτήρισε «καθόλου έξυπνη» την τακτική του προέδρου του Ιδρύματος και της Τσέλσι, να χρησιμοποιούν πόρους από τις προσφορές και τις χορηγίες, για να καλύπτουν το κόστος ζωής τους επί μία -τουλάχιστον- δεκαετία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης