Γιλντιρίμ: Η Τουρκία συμμετέχει στις αεροπορικές επιδρομές στη Μοσούλη

Γιλντιρίμ: Η Τουρκία συμμετέχει στις αεροπορικές επιδρομές στη Μοσούλη

Η δήλωση Γιλντιρίμ έρχεται τη στιγμή που Άγκυρα και Βαγδάτη διαφωνούν ανοιχτά για την παρουσία τουρκικών δυνάμεων στο στρατόπεδο Μπασίκα

Γιλντιρίμ: Η Τουρκία συμμετέχει στις αεροπορικές επιδρομές στη Μοσούλη
Τη συμμετοχή τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών στις συμμαχικές αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Μουσούλη, στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η δήλωση Γιλντιρίμ έρχεται τη στιγμή που Άγκυρα και Βαγδάτη διαφωνούν ανοιχτά για την παρουσία τουρκικών δυνάμεων στο στρατόπεδο Μπασίκα, που βρίσκεται σε ιρακινό έδαφος βόρεια της Μοσούλης, αλλά και για το εάν η Τουρκία θα πρέπει να έχει ρόλο στην επιχείρηση για την απελευθέρωση της πόλης από τους τζιχαντιστές, που άρχισε χθες Δευτέρα.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο κ. Γιλντιρίμ διαμήνυσε ότι η Τουρκία θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» ώστε να αντιμετωπίσει κάθε είδους απειλή και δεν χρειάζεται την άδεια κανενός για να προστατεύσει τα συμφέροντά της.

Κλείσιμο
Ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ξεκαθαρίσει ότι η τουρκική κυβέρνηση θέλει να έχει θέσει στο τραπέζι όσον αφορά τη Μοσούλη.

Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει το στρατόπεδο Μπασίκα για εκπαίδευση κούρδων μαχητών που συμμετέχουν στον αγώνα κατά του ISIS. Η ιρακινή κυβέρνηση από την πλευρά της έχει επανειλημμένα ζητήσει την απόσυρση των τούρκων στρατιωτών, ανησυχώντας και για τα εδάφη που θα διεκδικήσουν οι κούρδοι μαχητές στην περιοχή.

Νωρίτερα την Τρίτη, χιλιάδες Ιρακινοί διαδήλωσαν έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Βαγδάτη διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη παρουσία των τουρκικών δυνάμεων στη Μπασίκα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης