«Οι αυλικοί έλεγαν στην βασίλισσα Ελισάβετ να μην παντρευτεί τον πρίγκιπα Φίλιππο γιατί ήταν πολύ... αστείος»

«Οι αυλικοί έλεγαν στην βασίλισσα Ελισάβετ να μην παντρευτεί τον πρίγκιπα Φίλιππο γιατί ήταν πολύ... αστείος»

Όπως αποκαλύπτει ο συγγραφέας A.N. Wilson, ο οποίος  μόλις ολοκλήρωσε την βιβλιογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ, οι αυλικοί είχαν ανησυχήσει ιδιαίτερα όταν στα τέλη του 1930 το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά

«Οι αυλικοί έλεγαν στην βασίλισσα Ελισάβετ να μην παντρευτεί τον πρίγκιπα Φίλιππο γιατί ήταν πολύ... αστείος»
Η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος θα γιορτάσουμε την 70η επέτειο του γάμου τους το επόμενο έτος. Ωστόσο, ο γάμος τους δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Όπως αποκαλύπτει ο συγγραφέας A.N. Wilson, ο οποίος  μόλις ολοκλήρωσε την βιβλιογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας, οι αυλικοί την συμβούλευαν να μην παντρευτεί τον τότε αξιωματικό του εμπορικού ναυτικού Φίλιππο διότι όπως της έλεγαν ήταν πολύ αστείος και έκανε συχνές γκάφες.

Κλείσιμο
Μάλιστα, όταν οι δυο τους είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά, στα τέλη της δεκαετίας του 1930, οι αυλικοί είχαν ανησυχήσει ιδιαίτερα για την επιλογή της βασίλισσας.

Αν και είχε υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό, ο Φίλιππος είχε γεννηθεί στο εξωτερικό και δεν προερχόταν από μία ιδιαίτερα πλούσια οικογένεια.



«Όταν εκείνη γνωστοποίησε περίπου σε ηλικία 14 ετών ότι ήταν ερωτευμένη με τον Πρίγκιπα Φίλιππο, εκείνος ήταν ένας όμορφος Γερμανός πρίγκιπας με ξανθά μαλλιά...» γράφει ο A.N. Wilson.

Συμπληρώνει δε ότι οι αυλικοί της έλεγαν πως η ίδια ήταν ένα ιδιαίτερα επιφυλακτικό πρόσωπο και πολύ επιμελής σε αντίθεση με τον πρίγκιπα Φίλιππο που δεν ήταν. 

«Αυτός δεν είναι. Ήταν ένας αξιωματικός του ναυτικού και είναι  επίσης αρκετά αστείος» της έλεγαν. 



Ωστόσο, σύμφωνα με τον συγγραφέα, όλες αυτές οι γκάφες που υποτίθεται ότι έκανε ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν ήταν γκάφες στην πραγματικότητα. Ήταν αστεία από ένα αξιωματικό του ναυτικού που μετά από μια ορισμένη ηλικία και μετά μπορεί να τα κάνει.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης