Φωτογραφίες: Έτσι έπιασαν τον επίδοξο καμικάζι οι τρεις Σύροι στη Γερμανία

Φωτογραφίες: Έτσι έπιασαν τον επίδοξο καμικάζι οι τρεις Σύροι στη Γερμανία

«Τοπικοί ήρωες» στη Λειψία οι τρεις άνδρες μετά την ακινητοποίηση του 22χρονου που σχεδίαζε επίθεση 

Φωτογραφίες: Έτσι έπιασαν τον επίδοξο καμικάζι οι τρεις Σύροι στη Γερμανία
Τρεις Σύροι μετανάστες αναδείχθηκαν τοπικοί ήρωες στη Λειψία αφού κατάφεραν να εντοπίσουν, να ακινητοποιήσουν έναν επίδοξο καμικάζι και στη συνέχεια να τον παραδώσουν στη γερμανική αστυνομία.

Οι γερμανικές αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον 22χρονο Ζάμπερ αλ-Μπακρ καθώς έπειτα από έρευνα στο διαμέρισμά του στην πόλη Τσέμνιτς εντοπίστηκαν εκρηκτικά και εκφράζονταν φόβοι ότι ετοίμαζε βομβιστική επίθεση.

Κλείσιμο
 Ο αλ-Μπακρ διέφυγε της σύλληψης και έφτασε στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λειψίας όπου συνάντησε συμπατριώτες του ζητώντας τους βοήθεια.

Τους ζήτησε αν μπορούσε να μείνει μαζί τους, αλλά οι δύο από τους τρεις τον αναγνώρισαν από τις φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί στο πλαίσιο της επιχείρησης της γερμανικής αστυνομίας.



Μόλις, λοιπόν, έφτασαν όλοι στο διαμέρισμα οι Σύροι τον ακινητοποίησαν και τον έδεσαν χειροπόδαρα με καλώδια. Ο τρίτος Σύρος τον φωτογράφισε και έτρεξε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να φτάσουν στο κτίριο και να συλλάβουν τον αλ-Μπακρ.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ιταλική εφημερίδα La Repubblica καταγράφεται η προσπάθεια των τριών ανδρών να ακινητοποιήσουν τον επίδοξο βομβιστή. 



Οι μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι ο 22χρονος σχεδίαζε επίθεση και εκτιμάται ότι σκόπευε να κατασκευάσει εκρηκτικό μηχανισμό. 

Ο άνδρας, στον οποίο είχε δοθεί άσυλο το περασμένο καλοκαίρι, είχε στην κατοικία του τον ίδιο τύπο υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για τα «χτυπήματα» στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, ενώ βρέθηκε και ένα γιλέκο και στο ιστορικό των αναζητήσεών του στον υπολογιστή του βρέθηκαν ιστοσελίδες με οδηγίες για «εξοπλισμό για την τζιχάντ».



Μετά τη σύλληψή του, ο Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έδωσε συγχαρητήρια στους τρεις Σύρους για το θάρρος τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης