Αμερικανικό αντιτορπιλικό δέχθηκε επίθεση στην Υεμένη

Αμερικανικό αντιτορπιλικό δέχθηκε επίθεση στην Υεμένη

«Δεν υπήρξαν τραυματίες ή ζημιές στο πλοίο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζεφ Ντέιβις

Αμερικανικό αντιτορπιλικό δέχθηκε επίθεση στην Υεμένη
Επίθεση με δύο πυραύλους, οι οποίες ωστόσο, δεν πέτυχαν το σκοπό τους, δέχθηκε την Κυριακή αμερικανικό αντιτορπιλικό, το οποίο έπλεε ανοιχτά στη θάλασσα της Υεμένης, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters υψηλόβαθμο στέλεχος της στρατιωτικής ηγεσίας των ΗΠΑ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγα μόλις 24ωρα μετά τον βομβαρδισμό της αραβικής συμμαχίας σε περιοχές που ελέγχονται από τους Χούτις, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 140 άνθρωποι. Η διπλή επίθεση πραγματοποιήθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα, κοντά στις ακτές της Υεμένης, με διαφορά μίας ώρας η μία από την άλλη. «Δεν υπήρξαν τραυματίες ή ζημιές στο πλοίο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζεφ Ντέιβις.

Κλείσιμο
Η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν ότι εφοδιάζει με όπλα τους μαχητές Χούτι. Η Τεχεράνη παραδέχεται ότι υποστηρίζει τους αντάρτες, αλλά αρνείται ότι τους εδοφιάζει με όπλα.

Σύμφωνα με την πηγή του Πενταγώνου, το USS Manson εκτόξευσε αμυντικούς πυραύλους και κατέστρεψε τους δύο πυραύλους, πριν χτυπήσουν το αμερικανικό αντιτορπιλικό, το οποίο δεν ανταπέδωσε τα πυρά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης