Συρία: Ο κυβερνητικός στρατός «πάτησε» στο κέντρο του Χαλεπιού

Συρία: Ο κυβερνητικός στρατός «πάτησε» στο κέντρο του Χαλεπιού

Δείτε βίντεο από την καταστροφή της πόλης - Μετά από μία εβδομάδα αεροπορικών βομβαρδισμών και μαχών, ανακτήθηκε η περιοχή Φαράφρα, η οποία είχε καταληφθεί από τους αντάρτες από το 2012

Συρία: Ο κυβερνητικός στρατός «πάτησε» στο κέντρο του Χαλεπιού
Ο κυβερνητικός στρατός στη Συρία κατέλαβε μία από τις στρατηγικής σημασίας περιοχές στο κέντρο του Χαλεπιού, όπως ανακοίνωσε και επισήμως το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Οι κυβερνητικοί στρατιώτες κατάφεραν να εκδιώξουν τους αντάρτες της αντιπολίτευσης από την περιοχή Φαράφρα, μετά από μία εβδομάδα καταιγιστικών αεροπορικών βομβαρδισμών. Η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, η οποία είναι η μεγαλύτερη στη Βόρεια Συρία. «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική επιτυχία του στρατού, καθώς τα σημεία αυτά είχαν καταληφθεί από τους αντάρτες από το 2012», δήλωσε ο εκπρόσωπος της συριακής κυβέρνησης. Στις μάχες συμμετείχαν και μέλη της Χεσμπολάχ, η οποία επιβεβαίωσε την «απελευθέρωση» της περιοχής με ανακοίνωσή της.

Κλείσιμο
Προκειμένου, ωστόσο, να επιτευχθεί η ανακατάληψη της περιοχής, εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς, ενώ πολλά κτίρια ισοπεδώθηκαν. Η μάχη για την κατοχή της σημαντικής συριακής πόλης συνεχίζεται, ενώ οι ανθρωπιστικές ομάδες εξακολουθούν να ζητούν την παύση των εχθροπραξιών, προκειμένου να μεταφερθεί βοήθεια στους άμαχους.

Drone κατέγραψε σε βίντεο την καταστροφή που έχει υποστεί το Χαλέπι μετά από τόσα χρόνια εμφύλιου πολέμου και βέβαια τους βομβαρδισμούς του τελευταίου διαστήματος. Η εικόνα είναι συγκλονιστική και αποτυπώνει τις συνθήκες που καλούνται να διαβιώσουν αυτοί οι άνθρωποι...



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης