Κροατία: Σε απόσταση αναπνοής Σοσιαλδημοκράτες και Συντηρητικοί

Κροατία: Σε απόσταση αναπνοής Σοσιαλδημοκράτες και Συντηρητικοί

Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SDP) του Ζόραν Μιλάνοβιτς θα συγκεντρώσει 58 εκ των 151 εδρών του κοινοβουλίου της χώρας έναντι 57 των Συντηρητικών του HDZ, σύμφωνα με τα exit poll

Κροατία: Σε απόσταση αναπνοής Σοσιαλδημοκράτες και Συντηρητικοί
Οριακή είναι η διαφορά μεταξύ των Συντηρητικών και των Σοσιαλδημοκρατών της αντιπολίτευσης στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Κροατία, όπως καταδεικνύουν τα exit poll που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SDP) του Ζόραν Μιλάνοβιτς θα συγκεντρώσει 58 εκ των 151 εδρών του κοινοβουλίου της χώρας έναντι 57 των Συντηρητικών του HDZ.

Κλείσιμο
Ωστόσο, το HDZ εμφανίζεται να έχει το πλεονέκτημα στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού και ο ηγέτης του Αντρέι Πλένκοβιτς, ηλικίας 46 ετών, να αναδειχθεί πρωθυπουργός της χώρας.

Οι συντηρητικοί του Most, που αναμένεται να καταλάβουν 11 έδρες και είναι προσκείμενοι στην καθολική εκκλησία, είναι σχεδόν απίθανο να συμμαχήσουν με τους Σοσιαλδημοκράτες.

Οι διαβουλεύσεις ενδέχεται να διαρκέσουν πολλές ημέρες και να καταλήξουν σε μια κυβέρνηση το ίδιο εύθραυστη με την προηγούμενη υπό το HDZ, που παρέμεινε στην εξουσία για μόλις 6 μήνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης