Κορνουάλη: Θα κρατήσει το γραφείο της στις Βρυξέλλες παρότι... ψήφισε Brexit

Κορνουάλη: Θα κρατήσει το γραφείο της στις Βρυξέλλες παρότι... ψήφισε Brexit

To προπύργιο της καμπάνιας υπέρ της αποχώρησης αρνείται να εγκαταλείψει τη βελγική πρωτεύουσα, λόγω αυξανόμενης ανησυχίας για την οικονομική του κατάσταση

Κορνουάλη: Θα κρατήσει το γραφείο της στις Βρυξέλλες παρότι... ψήφισε Brexit
Το κομητειακό συμβούλιο της Κορνουάλης παραδέχτηκε ότι θα διατηρήσει το γραφείο του στις Βρυξέλλες ακόμα και μετά από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση
, παρότι η πλειοψηφία των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής είχαν ψηφίσει υπέρ του Brexit
Κλείσιμο
στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Τα μέλη του συμβουλίου φοβούνται ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν θα κρατήσει την υπόσχεσή της να εξασφαλίσει τη συνέχιση των ετήσιων επιχορηγήσεων ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ που λαμβάνει η παραθαλάσσια κομητεία από την ΕΕ και εξηγούν ότι η διατήρηση ενός γραφείου στις Βρυξέλλες θα συμβάλλει στην προσπάθειά τους να βρουν χρήματα από άλλες πηγές.

Η κομητεία της Κορνουάλης βρέθηκε να πρωταγωνιστεί σε αρκετά διεθνή δημοσιεύματα αμέσως μετά το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ, λόγω της επιμονής του κομητειακού της συμβουλίου να κρατήσει τις επιχορηγήσεις της ΕΕ, παρά την περίφημη «κορνουαλική αντιπάθεια προς την Ένωση». 

Η αντιπάθεια αυτή εκφράστηκε και στο δημοψήφισμα με τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της οικονομικά αδύναμης πολιτείας να ψηφίζει υπέρ της αποχώρησης.

Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο


Η παραθαλάσσια κομητεία που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μεγάλης Βρετανίας έχει αρκετά αδύναμη οικονομία, με αποτέλεσμα να εισπράττει σε ετήσια βάση ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις ύψους εκατομμυρίων λιρών εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία. Παρ' όλα αυτά, στο πρόσφατο ιστορικό δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας όπου ανήκει στην ΕΕ, η Κορνουάλη ψήφισε αποφασιστικά υπέρ της εξόδου, με ποσοστό 56,52% (παραπάνω από τον εθνικό μέσο όρο).

Ως αποτέλεσμα, αυτή η μικρή γωνιά της Αγγλίας με τους μόλις 530.000 κατοίκους κινδυνεύει τώρα να χάσει τα χρήματα που στήριζαν την οικονομία της όλα αυτά τα χρόνια. Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, οι ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις συνέβαλαν σημαντικά στην ανάπτυξη των υποδομών της κομητείας, στη δημιουργία πανεπιστημίων και στην αναβάθμιση του δικτύου ευρυζωνικού Ίντερνετ που παρέχει η περιοχή. Από το 2007 έως το 2013, 654 εκατομμύρια λίρες έχουν καταβληθεί από την Ευρώπη για τα συγκεκριμένα πρόζεκτ, αναφέρουν οι Financial Times.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης