Νέος πανίσχυρος V12 από την Aston Martin

Νέος πανίσχυρος V12 από την Aston Martin

H φημισμένη βρετανική εταιρεία κατασκεύασε ένα νέο κινητήρα που «θα αφανίσει τα πάντα στο διάβα του». Ποιος είναι;

240501105726_NEW-V12-ERA-ASTON-MARTIN-768x432
Η Aston Martin ανακοίνωσε με εντυπωσιακές εικόνες και ένα ιεροτελεστικό τον νέο V12 κινητήρα της.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο στην ιστορία της μάρκας, ο οποίος έρχεται να κατακτήσει την κορυφαία θέση στην κατηγορία του, βάσει τεχνολογικής εξέλιξης και αριθμών. Η εξέλιξή του έγινε αποκλειστικά από την Aston Martin, με την εταιρεία να περηφανεύεται για τις «ανώτερες μηχανολογικές της ικανότητες».

Με απόδοση 835 ίππων και 1.000 Nm, ο εξελιγμένος και 100% βρετανικός V12 είναι ο ισχυρότερος στην κατηγορία του, εξού και η πεποίθηση της Aston Martin πως θα «αφανίσει τα πάντα στο διάβα του»
Έχει μία εντελώς νέα σχεδίαση, καθώς τα μπλοκ των κυλίνδρων έχουν ενισχυθεί, ενώ έχουν γίνει αλλαγές και στη συμπίεση. Οι κεφαλές των κυλίνδρων έχουν επίσης επανασχεδιαστεί και ταυτόχρονα, οι εκκεντροφόροι έχουν νέο προφίλ και τα μπουζί έχουν επανατοποθετηθεί.



Τέλος, τα δύο turbo μειωμένης αδράνειας εξασφαλίζουν υψηλότερη απόδοση και καλύτερη απόκριση στο γκάζι.

Κάθε μέρος του νέου V12 της Aston Martin είναι προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια. Φυσικά, ξεχωρίζει πολύ το κάλυμμα του κινητήρα που είναι από ανθρακονήματα και στην άκρη του έχει ένα μεταλλικό έμβλημα της μάρκας. Ο V12 θα κατασκευάζεται χρόνο παρά χρόνο σε περιορισμένο αριθμό.

Όπως ενημερώνει η Aston Martin, η πρώτη του επίσημη εμφάνιση θα γίνει αργότερα μέσα στο 2024, όταν θα παρουσιαστεί η νέα ναυαρχίδα της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης