Είχε προβλέψει το πραξικόπημα ο πρόεδρος της Φενέρ Μπαξέ

Είχε προβλέψει το πραξικόπημα ο πρόεδρος της Φενέρ Μπαξέ

Ο πρόεδρος της Φενέρ Μπαξέ λέει ότι «υπήρχε ένα πολιτικό πραξικόπημα που εξελισσόταν στην Τουρκία το 2011, αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν το είχε αντιληφθεί»

Είχε προβλέψει το πραξικόπημα ο πρόεδρος της Φενέρ Μπαξέ
Πριν από έναν ολόκληρο χρόνο είχε προφητεύσει ότι ετοιμάζεται πραξικόπημα στην Τουρκία ο Αζίζ Γιλντιρίμ, πρόεδρος της Φενέρ Μπαξέ. Όπως πιστοποιείται από το σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα της δημοφιλούς ποδοσφαιρικής ομάδας από την Κωνσταντινούπολη, ο Γιλντιρίμ είχε μιλήσει ανοιχτά για πραξικόπημα, εξ αφορμής κατηγοριών που, αδίκως όπως ισχυριζόταν ο ίδιος, τον ενέπλεκαν σε «στήσιμο» αγώνων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Γιλντιρίμ, ο εισαγγελέας Ζεκέριγια Οζ, ο οποίος κατηγορήθηκε εκ των υστέρων ότι ανήκει στο δίκτυο του «τρομοκράτη» και επίδοξου ανατροπέα του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν. Μαζί με έναν άλλο συνάδελφό του, ο Οζ είχε φέρει τα υποτιθέμενα στημένα παιχνίδια στη δικαιοσύνη το 2013, στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας αποσταθεροποίησης.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Φενέρ Μπαξέ λέει ότι «υπήρχε ένα πολιτικό πραξικόπημα που εξελισσόταν στην Τουρκία το 2011, αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν το είχε αντιληφθεί. Το παράλληλο κράτος του Γκιουλέν ετοίμαζε κανονικό πραξικόπημα. Είναι προφανές: Γιατί το 'σκάνε αφού είναι αθώοι; Εάν είσαι αθώος, δεν έχεις καμία ανάγκη να αποδράσεις. Η υπόθεση με τα στημένα ματς ήταν μια επιχείρηση που είχε οργανωθεί από μια ομάδα ατόμων που ήθελαν να καταλάβουν την εξουσία».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης