Άγκυρα: Ψευδής η πληροφορία για εκκένωση του Κοινοβουλίου

Άγκυρα: Ψευδής η πληροφορία για εκκένωση του Κοινοβουλίου

Η τουρκική αστυνομία δηλώνει ότι ερευνά ποιος διέδωσε τη φήμη ότι το κτίριο της Βουλής εκκενώθηκε λόγω απειλής για επίθεση - Μέλος της αντιπολίτευσης έγραψε νωρίτερα στο Twitter ότι υπήρξε απειλή, δεν έδωσε ωστόσο περαιτέρω στοιχεία - Το πρωί, ένας στρατιώτης άνοιξε πυρ έξω από το δικαστικό μέγαρο της τουρκικής πρωτεύουσας

Άγκυρα: Ψευδής η πληροφορία για εκκένωση του Κοινοβουλίου
Σε «κόκκινο συναγερμό» παραμένουν οι δυνάμεις της τάξης στην Τουρκία, καθώς, καθώς φαίνεται, παρά το αποτυχημένο πραξικόπημα, δεν έχουν εξουδετερωθεί όλοι οι θύλακες των πραξικοπηματιών.

Έτσι, λίγο πριν τις 15:30 (ώρα Ελλάδας), έγινε γνωστό, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ότι εκκενώθηκε το Κοινοβούλιο της Τουρκίας έπειτα από απειλή για επίθεση. Την είδηση μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλέστηκαν το Russia Today, το Sputnik, ο Independent και άλλα διεθνή μέσα, μεταδίδοντας την είδηση.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εκκένωση της Βουλής στην Άγκυρα ήταν άμεση, με τις πρώτες εικόνες από το σημείο να δείχνουν ένα έρημο τοπίο, εξωτερικά, και έναν γερανό να μπλοκάρει την πρόσβαση στη Βουλή. Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι πόρτες του κτιρίου είχαν κλείσει.

«Ενημερωθήκαμε για μια επίθεση... Το κτίριο εκκενώθηκε» έγραψε στο Twitter ένα μέλος του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας. Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες λεπτέρειες για τη φύση της απειλής, η οποία ήταν άγνωστη.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε πως η τουρκική αστυνομία απέρριψε τα περί εκκένωσης του Κοινοβουλίου και ανακοίνωσε ότι ερευνά πώς διαδόθηκε η είδηση σε κοινωνικά δίκτυα και ΜΜΕ, την οποία χαρακτήρισε «απολύτως εσφαλμένη».

Σε κάθε περίπτωση, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς θεωρείται ότι δεν έχουν εξοντωθεί όλοι οι επίδοξοι πραξικοπηματίες. Χθες, σημειώθηκαν μάχες σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και αεροπορική βάση στο Ικόνιο, ενώ νωρίτερα σήμερα, ένας άντρας άνοιξε πυρ έξω από το δικαστικό μέγαρο της Άγκυρας και συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για έναν στρατιώτη, ο οποίος πιθανότατα ανήκε στην ομάδα εκείνη του στρατού, που επιχείρησε να ανατρέψει τον Ταγίπ Ερντογάν -«μειοψηφία» την χαρακτήρισε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ ήδη ο πρόεδρος της χώρας έχει μετατρέψει την Κωνσταντινούπολη σε «φρούριο».








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης