ΗΠΑ: Είπες «παρακαλώ»; Κέρδισες καφέ με... έκπτωση!

ΗΠΑ: Είπες «παρακαλώ»; Κέρδισες καφέ με... έκπτωση!

Μια πρωτότυπη ιδέα είχε ο ιδιοκτήτης καφετέριας στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ - Διαβάστε τι διακυμάνσεις μπορεί να έχει η τιμή ενός καφέ και γιατί

ΗΠΑ: Είπες «παρακαλώ»; Κέρδισες καφέ με... έκπτωση!
Με μια ταμπέλα έξω από το κατάστημά του ο ιδιοκτήτης καφετέριας στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ κάνει γνωστό στους πελάτες του ότι ένα μικρό φλιτζάνι καφέ μπορεί να έχει τρεις διαφορετικές τιμές.

Πώς γίνεται αυτό; Σύμφωνα με την πρωτότυπη ταμπέλα, ένας μικρός καφές κοστίζει 5 δολάρια, αλλά, όταν ο πελάτης τον ζητά προσθέτοντας την λέξη «παρακαλώ», η τιμή μειώνεται στα 3 δολάρια για να μειωθεί ακόμα περισσότερο, όταν ο πελάτης λέει: «Γεια σας, έναν καφέ, παρακαλώ».
Κλείσιμο
Τότε, η τιμή γίνεται 1,75 δολάρια.

Την ασυνήθιστη ταμπέλα φωτογράφισε ένας περαστικός και ανάρτησε την φωτογραφία στο Reddit με την λεζάντα: «Ταμπέλα σε τοπική καφετέρια».



Ανάλογα μαθήματα savoir vivre δίνει και μια καφετέρια στη Νίκαια στην γαλλική Ριβιέρα. Σύμφωνα με τον διευθυντή του καφέ «Petite Syrah», Fabrice Pepino, όταν ο πελάτης ζητά απλά έναν καφέ το κόστος είναι 7 ευρώ, ενώ, όταν προσθέτει την λέξη «παρακαλώ» η τιμή αυτομάτως μειώνεται στα 4.25 ευρώ!

Ο Pepino δήλωσε ότι η συγκεκριμένη πολιτική του καταστήματος ξεκίνησε σαν αστείο, επειδή το μεσημέρι οι άνθρωποι έχουν πολύ άγχος και μερικές φορές γίνονται αγενείς, όταν παραγγέλνουν καφέ.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι παρατήρησε μεγάλη διαφορά στην συμπεριφορά των πελατών του, μετά την εμφάνιση της σχετικής ταμπέλας στο κατάστημά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης