Βρετανία: Οι πλημμύρες απειλούν το «Remain»

Βρετανία: Οι πλημμύρες απειλούν το «Remain»

Mετ' εμποδίων η προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα - Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους - Γιατί οι αναλυτές λένε ότι ο καιρός θα λειτουργήσει υπέρ του Brexit

Βρετανία: Οι πλημμύρες απειλούν το «Remain»
Σε απέραντο ποτάμι έχουν μετατραπεί πολλοί δρόμοι σε Λονδίνο και Εσσεξ λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που έπληξαν περιοχές της Βρετανίας τις τελευταίες ώρες.

Κλείσιμο


Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στη νοτιοανατολική πλευρά του Λονδίνου και η προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα γίνεται μετ' εμποδίων αφού πολλοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε απέραντο ποτάμι.


Είναι χαρακτηριστικό ότι η βροχή που έχει πέσει μέσα σε λίγες ώρες, πέφτει συνήθως σε ένα μήνα!



Λόγω των καταρρακτωδών βροχών, πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια. Οδηγοί παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην κυκλοφορία και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και μάλιστα ημέρα του ιστορικού δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ.



Δεν είναι απίθανο μάλιστα οι βροχοπτώσεις και τα προβλήματα να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τους δημοσκόπους, το ποσοστό συμμετοχής που αναμένεται να κυμανθεί σήμερα στο 80%, είναι ένα σημαντικός παράγοντας στη σημερινή ψηφοφορία καθώς, μια μεγάλη συμμετοχή θα ήταν υπέρ του "Remain". Αν λόγω των προβλημάτων, η συμμετοχή δεν είναι μεγάλη, ενδέχεται αυτό να βγάλει νικητή το Brexit, όπως σημειώνουν οι αναλυτές.



Σύμφωνα με την εφημερίδα "Guardian", η πυροσβεστική της βρετανικής πρωτεύουσας δέχθηκε τις τελευταίες ώρες πάνω από τις 300 κλήσεις, ενώ πολλοί σταθμοί του μετρό στο Λονδίνο παραμένουν κλειστοί σήμερα το πρωί για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα πάντως με το υπουργείο Περιβάλλοντος, στην υπόλοιπη χώρα κι ενώ η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι σε εξέλιξη, ο καιρός είναι ηλιόλουστος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης