Μεγαλειώδης γκάφα Τραμπ: «To Βέλγιο είναι μία ωραία πόλη»

Μεγαλειώδης γκάφα Τραμπ: «To Βέλγιο είναι μία ωραία πόλη»

«Είναι μία εκπληκτική πόλη, ένα πολύ όμορφο μέρος με όμορφα κτίρια. Είχα πάει εδώ και χρόνια...», υποστήριξε χτες  ο Αμερικανός Μίδας στη διάρκεια συγκέντρωσης του κόμματός του στην Τζόρτζια των ΗΠΑ χωρίς να πάρει είδηση για γκάφα που έκανε

Μεγαλειώδης γκάφα Τραμπ: «To Βέλγιο είναι μία ωραία πόλη»
H λεκτική βόμβα που εκστόμισε το φαβορί των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, έρχεται σχεδόν ένα μήνα πριν την διεξαγωγή του Συνεδρίου του κόμματος όπου αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα κι ενώ η μάχη κορυφώνεται στις ΗΠΑ με τα δύο στρατόπεδα- τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς - να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.  

«Είναι μία εκπληκτική πόλη, ένα πολύ όμορφο μέρος με όμορφα κτίρια. Είχα πάει εδώ και χρόνια...», υποστήριξε χτες  ο Αμερικανός Μίδας στη διάρκεια συγκέντρωσης του κόμματός του στην Τζόρτζια των ΗΠΑ χωρίς να πάρει είδηση για γκάφα που έκανε. 

Κλείσιμο
Εξάλλου την είχε ξανακάνει.   Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου, ο Τραμπ είχε δηλώσει πως, «το Βέλγιο δεν είναι το Βέλγιο όπως το έχουμε γνωρίσει πριν από είκοσι χρόνια, μία από τις πιο όμορφες και ασφαλείς πόλεις στον κόσμο. Το Βέλγιο έγινε κολαστήριο». Και απ΄ότι δείχνει η Ιστορία..., κανείς δεν έσπευσε να τον ενημερώσει ότι το Βέλγιο είναι χώρα και όχι πόλη.  

H πολιτική του αντίπαλος , Χίλαρι Κλίντον, άδραξε την ευκαιρία επισημαίνοντας ότι θα πρέπει επιτέλους ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος να αποκτήσει γεωγραφικές γνώσεις. 

Ανάλογη με αυτή του Τραμπ ήταν και η...θρυλική δήλωση της Σάρα Πέιλιν, πρώην ηγετικής μορφής του υπερσυντηρητικού κινήματος "Tea Party",  ότι από το παράθυρό της στην Ουασίλα της Αλάσκα βλέπει τη Ρωσία. 

Αξέχαστη όμως θα μείνει και η γκάφα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους. Στην πρώτη του προεκλογική εκστρατεία, όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη πως λέγεται ο στρατηγός που ανέλαβε την εξουσία στο Πακιστάν, ο Μπους έμεινε άφωνος και με ανοιχτό το στόμα. Δύσκολο να θυμηθεί το όνομα Μουσάραφ.... Στη συνέχεια όμως έγινε φίλος και σύμμαχός του στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.,
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης