Κίνα: Δόκτορ Φρανκεστάιν... θέλει να μεταμοσχεύσει ολόκληρο ανθρώπινο σώμα

Κίνα: Δόκτορ Φρανκεστάιν... θέλει να μεταμοσχεύσει ολόκληρο ανθρώπινο σώμα

Η ομάδα του Τσιαοπίνγκ Ρεν διεξάγει τα πειράματά της σε ποντίκια και πτώματα, όμως στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσει τις εφαρμογές σε ζωντανούς ανθρώπους με προβλήματα παραλυσίας

Κίνα: Δόκτορ Φρανκεστάιν... θέλει να μεταμοσχεύσει ολόκληρο ανθρώπινο σώμα
Στο κυνήγι της αιωνιότητας, ή αγνή επιστήμη; Ο Δόκτορ Φρανκεστάιν έγινε ο μύθος, που επιχείρησε να επαναφέρει τη ζωή σε νεκρά σώματα. Από τη σφαίρα της φαντασίας ενός σκοτεινού παρελθόντος, φτάσαμε στην εποχή της προχωρημένης επιστήμης και στην ανάλυση του DNA. Η επιστήμη έχει αποδειχθεί πως δεν έχει όρια και αυτό ακριβώς υποστηρίζει ένας ορθοπεδικός στην Κίνα, ο οποίος οραματίζεται να δημιουργήσει ένα ολόκληρο σώμα από μοσχεύματα, προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να δώσει λύση σε ανθρώπους με αναπηρίες.

Ο Δόκτορ Τσιαοπίνγκ Ρεν παρουσίασε την έρευνά του, προκαλώντας μεγάλες συζητήσεις στη χώρα της Ασίας. Ο ορθοπεδικός χειρουργός, ο οποίος διδάσκει στο Harbin Medical University, δεν είναι κανένας τυχαίος, ούτε κάποιος γραφικός οραματιστής. Είναι ένας σπουδαίος επιστήμονας, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση χεριού στις ΗΠΑ, το 1999.

Κλείσιμο
Ο Κινέζος Δόκτορ δεν αρκέστηκε στα λόγια, αλλά προχώρησε στη σύσταση ομάδας, η οποία ξεκίνησε εντατικά τη μελέτη για τη μεταμόσχευση ολόκληρου ανθρώπινου θέματος. Προς το παρόν, τα πειράματα έχουν περιοριστεί σε ποντίκια και πτώματα. Όμως στο άμεσο μέλλον, η ερευνητική ομάδα σκοπεύει να εφαρμόσει τα αποτελέσματα των ερευνών της σύμφωνα με το σκοπό που είχε ευθύς εξ αρχής.

Η μέθοδος που ακολουθεί η ομάδα είναι απροσδιόριστη και πολλοί συνάδελφοι του Δόκτορ Τσιαοπίνγκ Ρεν εκφράζουν τις ενστάσεις τους, λέγοντας πως είναι αδύνατον να δημιουργηθεί σπονδυλική στήλη, πόσο μάλλον να ανασυσταθεί. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως αν η εγχείριση αποτύχει, ο ασθενής θα πεθάνει. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης