Washington Post: Ρωσική εισβολή στη βάση δεδομένων των Δημοκρατικών για τον Τραμπ

Washington Post: Ρωσική εισβολή στη βάση δεδομένων των Δημοκρατικών για τον Τραμπ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post ρώσοι κυβερνητικοί χάκερς εισέβαλαν στη βάση δεδομένων των Δημοκρατικών και υπέκλεψαν την έρευνά τους για τον Ντόναλντ Τραμπ

Washington Post: Ρωσική εισβολή στη βάση δεδομένων των Δημοκρατικών για τον Τραμπ
Στο δίκτυο υπολογιστών της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών φέρονται να έχουν εισβάλει ρώσοι κυβερνητικοί χάκερς, αποκτώντας μάλιστα πρόσβαση σε ολόκληρη τη βάση δεδομένων της έρευνας για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ
. Την αποκάλυψη αυτή κάνει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ρώσοι χάκερς κατάφεραν να παραβιάσουν με τέτοιο τρόπο το σύστημα ώστε να μπορούν να διαβάσουν όλη την ηλεκτρονική αλληλογραφία και τις συζητήσεις που έγιναν μέσω του δικτύου υπολογιστών των Δημοκρατικών. Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων του Δημοκρατικού Κόμματος.  
Κλείσιμο

Σύμφωνα με την Επιτροπή των Δημοκρατικών, δεν υπήρξε παραβίαση πληροφοριών που αφορούσαν τα οικονομικά, τις δωρεές ή κάποια προσωπικά στοιχεία, κάτι που εντείνει τις υποψίες ότι η εισβολή είχε ως στόχο την παραδοσιακή κατασκοπία. Ωστόσο, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι χάκερς είχαν καταφέρει να εισβάλουν στο δίκτυο των Δημοκρατιών εδώ και ένα χρόνο.

«Η εισβολή αποτελεί ένα παράδειγμα του ρωσικού ενδιαφέροντος στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα και της επιθυμίας να κατανοήσει τις πολιτικές, τα προτερήματα και τις αδυναμίες του μελλοντικού προέδρου, όπως ακριβώς και αμερικανοί κατάσκοποι συλλέγουν αντίστοιχες πληροφορίες για ξένους υποψηφίους και ηγέτες» τονίζει στο δημοσίευμά της η εφημερίδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης