Ζιμπάμπουε: Έξι παιδιά πέθαναν κατά τη βάπτισή τους σε ποταμό

Ζιμπάμπουε: Έξι παιδιά πέθαναν κατά τη βάπτισή τους σε ποταμό

Tα θύματα άνηκαν σε μια ομάδα συνολικά εννέα παιδιών που επρόκειτο να βαπτιστούν από δύο γυναίκες, μέλη χριστιανικής αίρεσης - Συνελήφθησαν δύο γυναίκες

Ζιμπάμπουε: Έξι παιδιά πέθαναν κατά τη βάπτισή τους σε ποταμό
Τραγικό θάνατο βρήκαν έξι μικρά παιδιά κατά τη διάρκεια της βάπτισής τους σε ποταμό της ανατολικής Ζιμπάμπουε, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Το παράξενο περιστατικό συνέβη εχθές, υπό αδιευκρινιστες ακόμα συνθήκες.

Κλείσιμο
«Έξι παιδιά πέθαναν κατά τη βάπτισή τους στο χωριό Μουρίγουο, στην Ανατολική Μασοναλάνδη»
, είπε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος της αστυνομίας Τσάριτι Τσαράμπα. «Η αστυνομία συνιστά στους ανθρώπους να μην συμμετέχουν σε επικίνδυνες πρακτικές υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της θρησκευτικής λατρείας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Τσαράμπα, τα θύματα μετείχαν σε μια ομάδα συνολικά εννέα παιδιών ηλικίας από 1-9 ετών που επρόκειτο να βαπτιστούν από δύο γυναίκες, μέλη χριστιανικής αίρεσης, Τα πτώματά των έξι άτυχων παιδιών ανακάλυψε ένας περαστικός, ο οποίος ειδοποιήθηκε για την τραγωδία από έναν τετράχρονο, ο οποίος κατάφερε να βγει σώος από το ποτάμι.

«Αφού αντιλήφθηκαν ότι τα παιδιά ήταν νεκρά, οι δύο γυναίκες τράπηκαν σε φυγή αλλά συνελήφθησαν. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας», είπε η κ. Τσαράμπα.

Οι «γκουρού» που υποστηρίζουν ότι κάνουν θαύματα και ανήκουν σε αιρέσεις του χριστιανισμού γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στη Ζιμπάμπουε τα τελευταία χρόνια, εξαπατώντας κόσμο που γνωρίζει μεγάλες δυσκολίες λόγω της ανέχειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης